Diverse

Cum să îţi deschizi propria pizzerie? Ce echipamente îţi sunt necesare?

0

Pentru unii, deschiderea propriei pizzerii este un vis ce poate fi transformat în realitate cu uşurinţă în ziua de astăzi. Popularitatea crescută a pizzeriilor determina din ce în ce mai multe persoane să deschidă o afacere de acest gen. Însă procesul de demarare şi de dezvoltare a unei pizzerii necesită o planificare foarte atentă multă răbdare şi câteva echipamente importante, din care nu trebuie să lipsească cel puţin un model de cuptor de pizza profesional. Deschiderea unei pizzerii este o activitate interesantă şi se poate transforma într-o afacere de succes dacă se respectă anumiţi paşi şi dacă se cumpără echipamentele profesionale necesare.

Ce echipamente şi utilaje nu trebuie să lipsească din pizzeria ta?

Utilajele necesare într-o pizzerie profesională sunt destul de accesibile şi mai puţin numeroase decât cele dintr-un restaurant. Utilajele şi dotările tehnice corespunzătoare asigura un flux tehnologic corect în bucătăria unei pizzerii, precum şi la eficientizarea timpului de lucru. O pizzerie cu un personal calificat şi foarte creativ, cu ingrediente de calitate, într-o locaţie avantajoasă şi cu o promovare corectă va avea succes numai graţie folosirii unor utilaje care să ajute la obţinerea unor produse finite de calitate superioară şi ingrediente foarte proaspete şi de bună calitate.

Concret, alegerea corectă a echipamentelor de lucru de la furnizorii potriviţi înseamnă economie de bani şi de timp, înseamnă profitabilitate, iar aceste echipamente includ:

 • cuptoarele profesionale pentru pizza, sau “inima” acestui tip de afacere. Aceste cuptoare pot fi pe gaz, electrice sau cu lemne, în funcţie de preferinţe. În funcţie de dimensiunile afacerii, antreprenorii vor alege şi dimensiunea camerei de coacere, dar şi capacitatea ei. Compartimentarea poate fi cu unul, două sau trei compartimente, iar alte criterii importante de luat în considerare când se alege un astfel de echipament sunt puterea cuptorului, funcţiile şi programele de coacere;
 • utilajele pentru prepararea aluatului, sau malaxoarele profesionale, indispensabile în pizzerii, ca şi în brutarii şi cofetarii, care ajută la eficientizarea timpului de lucru şi la obţinerea unor blaturi subţiri şi pufoase, în funcţie de preferinţe. Acestea trebuie să prelucreze rapid aluatul, să dispună de mai multe viteze şi să fie echipate cu elemente de siguranţă;
 • tăvile pentru pizza, care trebuie să fie de calitate superioară, adaptate acestui preparat şi dimensiunilor dorite;
 • mesele pentru preparare pizza, cele mai moderne dispunând de funcţii de auto-dezghetare, de termostat digital şi de display LCD.

Principalii pași pentru organizarea pizzeriei

Pentru a organiza în mod eficient o pizzerie, este necesar ca antreprenorii să respecte următorii paşi:

 • să aleagă tipul de afacere, dacă va fi doar cu punct de vânzare, cu livrare la domiciliu sau consum pe loc;
 • să aleagă locaţia, cel mai dificil moment la debutul afacerii;
 • să obţină toate avizele de funcţionare necesare în oraşul în care este deschisă pizzeria;
 • să deţină capitalul necesar pentru deschiderea pizzeriei;
 • să cumpere toate echipamentele şi dotările necesare pentru calitatea produselor comercializate;
 • să alcătuiască meniul pe baza preferinţelor rudelor, prietenilor şi cunoscuţilor;
 • să stabilească politica de preţuri având în vedere preţurile cerute de concurenţă;
 • să aleagă un personal calificat;
 • să aleagă o promovare eficienta.

Ce trebuie să știi despre vopsirea plăcilor de OSB

Articolul precedent

Proiectarea structurilor de oțel protejate împotriva incendiilor: metode

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse