Diverse

Cum să menții un pat curat pentru un somn cât mai odihnitor

0
Cum să menții un pat curat pentru un somn cât mai odihnitor

Știai că starea patului în care dormi influențează în mod direct calitatea somnului? Dacă dormi într-un pat curat și confortabil te vei odihni mult mai bine și te vei trezi cu un nivel de energie ridicat. Să nu uităm nici că salteaua și lenjeria de pat pot fi mediul perfect pentru acarieni și alte microorganisme care provoacă probleme de sănătate cum ar fi alergii. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți menții mereu patul curat și să ai parte de nopți cât mai liniștite!

Schimbă frecvent lenjeria de pat

Specialiștii recomandă să schimbi lenjeria de pat odată pe săptămână pentru a preveni acumularea de transpirație și celule moarte care atrag microorganismele. În anotimpul canicular sau în perioadele în care știi că transpiri mai mult poți să schimbi lenjeria chiar și o dată la 3-4 zile. Așa că, fă-ți un obicei din schimbarea lenjeriei de pat cel puțin săptămânal și vei observa schimbări semnificative la modul în care te odihnești. Nu uita să ai întotdeauna o lenjerie de pat proaspăt spălată în dulap pentru momentele în care trebuie să o schimbi urgent pe cea în care ai dormit.

Aspiră periodic salteaua de pat

Când a fost ultima dată când ai aspirat salteaua de pat? Mergi acum în dormitor, aspiră salteaua și observă murdăria din sacul aspiratorului – vei găsi depuneri de praf, acarieni și microorganisme. După un astfel de experiment, cu siguranță îți vei aminti să treci și aspirarea saltelei de pat pe lista de lucruri de făcut în cadrul unei curățenii generale.

Aerisește patul în fiecare dimineață

 

În ultimul timp se vorbește mult despre faptul că primul lucru care ar trebui făcut atunci când te trezești este să îți faci patul. Noi îți spunem să întârzii cât mai mult acest moment, să desfaci lenjeria de pat, să deschizi ușa larg și să lași totul să se aerisească timp de 10-15 minute. În acest fel vei elimina toate mirosurile neplăcute acumulate pe parcursul nopții în țesătura lenjeriei. Pulverizează la final și un spray pentru textile, iar seara te vei bucura din nou de un pat curat și confortabil.

Folosește protecții de pat

Protecțiile de pat ajută la prevenirea infestării lenjeriei de pat cu acarieni și alte microorganisme. Nu ezita să le folosești pentru a dormi mereu într-un mediu curat, dar și pentru a prelungi durata de viață a saltelei. Protecția de pat implică o investiție minimă, dar cu beneficii multiple asupra calității somnului tău și a sănătății.

Nimic nu se compară cu senzația pe care o ai în momentul în care te așezi într-un pat curat și confortabil. Aplică sfaturile de mai sus și te vei bucura în fiecare seară de o astfel de experiență odihnitoare!

Casa de amanet TEZAUR – 13 ani de succes și încredere

Articolul precedent

Invertoarele pentru sisteme fotovoltaice – o prezentare detaliată

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse