Reţeta slăbirii rapide în greutate încă nu a fost brevetată. Fiecare organism are propriul metabolism ce depinde de vârstă, stil de viaţă şi eventuale afecţiuni. Cu toate acestea, există câteva decizii care, pe lângă faptul că îţi vor pune ordine în viaţă, te pot ajuta şi să scapi de câteva kilograme.
Micul dejun, principala masă
Dacă vrei să reduci din mesele zilei, nu începe cu micul dejun! Dimpotrivă, mizează pe energia de dimineaţă şi transformă prima masă în cea mai importantă. Un mic dejun echilibrat, bogat în nutrienţi esenţiali şi liber de ingrediente dăunătoare, îţi va asigura aportul necesar până după amiază. Cantitatea de mâncare consumată trebuie să fie descrescătoare: principala masă dimineaţa, un fel principal la prânz, iar seara doar o gustare. Stabileşte un program clar pentru mese, astfel încât corpul tău se se obişnuiască cu intervalele de hrană şi să-şi dozeze energia regulat.
Mănâncă legume şi fructe
Legumele şi fructele au puţine calorii şi grăsimi, dar sunt bogate în fibre. Cu două minusuri la calorii şi grăsimi şi un mare plus la fibre ai reţeta perfectă pentru slăbire şi menţinere. Mulţimea de minerale şi vitamine reprezintă un bonus pentru sănătatea ta. Atenţie, însă, la cantităţi, deoarece unele fructe chiar îngraşă. Alege produse de sezon, cât mai naturale.
Hidratează-te
Mulți oameni nu beau suficientă apă deoarece nu le este sete. Dacă corpul tău nu îţi transmite de mai multe ori pe zi senzaţia de sete, înseamnă că te numeri în rândul majorităţii oamenilor care nu disting între nevoia de hrană şi cea de apă. În acest caz, nu de fiecare dată când simţi că îţi este foame ai nevoie de mâncare. Uneori un pahar de apă este suficient. Îţi poţi face chiar un program fix de băut apă, chiar cu alarme setate dimineaţa, seara, înainte şi după mese. Este mai uşor dacă împarţi cantitatea de 2 litri de apă necesară zilnic în patru sticle a câte 0.5 litri pe care le poţi comanda de aici: https://lafantana.ro/produse/sticla-pet-05-litri.html.
Fă mişcare
Un stil de viaţă activ te ajută să fii mai sănătos şi în acelaşi timp să slăbeşti. Menţinerea greutăţii corporale poate fi controlată prin exerciţii fizice regulate. Prin efort fizic, corpul arde excesul de calorii şi te menţii în formă. Nu există nicio scuză pentru lipsa mişcării. O poţi face la fel de bine în mediu organizat sau acasă, cu antrenor personal sau privind la un ecran. Totul este să-ţi stabileşti un ritm pe care să-l menţii. Sunt suficiente 15 minute în fiecare dimineaţă pentru a-ţi schimba viaţa în bine. Sau o sesiune de 25 de minute, de trei ori pe săptămână.
Renunţă la ce este nociv
Dacă nu este cauzată de ceva genetic sau clinic, creşterea în greutate este rezultatul vieţii pe care o duci. Kilogramele care se adună pot fi justificate de ceea ce consumi şi de ceea ce te înconjoară. Renunţă la mâncarea de fast food, la grăsimile gustoase, la dulciuri, alcool şi băuturi carbogazoase. Elimină pe cât posibil din sursele de stres de acasă, de la şcoală sau de la serviciu.
Revenirea la greutatea optimă a corpului tău nu trebuie să fie doar un proiect de vară sau o încercare de a arăta bine pentru un anumit eveniment. Orice kilogram în plus aplică o presiune superioară pe coloana ta vertebrală şi pe organele interne. Odată scăpată de sub control, grăsimea îţi poate pune în pericol sănătatea. Din fericire, există o mulţime de soluţii pentru revenirea în forma fizică adecvată. Un stil de viaţă echilibrat îţi aduce beneficii nu doar pentru corp, ci şi pentru minte.