Lifestyle

Cum să te îmbraci adecvat pentru o drumeție montană

0

Dacă ai luat în calcul o mică escapadă la munte, te gândești deja la momentele de relaxare și deconectare de la cotidian. Cu toate acestea, indiferent de sezonul în care organizezi o drumeție montană, ai nevoie de echipament potrivit, care să-ți garanteze confortul termic.

Bagajul pentru munte trebuie să conțină atât articole vestimentare ideale pentru vacanță, cât și încălțări în care să te simți confortabil. Iată cum trebuie să te îmbraci corect pentru o drumeție montană, din rândurile de mai jos!

Hainele potrivite pentru drumeția la munte

Dacă preferi să mergi într-o drumeție la munte în sezonul rece, trebuie să te gândești la temperaturile scăzute. Astfel, rucsacul pentru munte trebuie să conțină articole vestimentare și încălțăminte potrivite, în funcție de câte zile mergi în vacanță. Iată câteva obiecte vestimentare pe care nu trebuie să le uiți acasă:

 • Pantaloni lungi și curele. Găsești o gamă variată de curele pentru bărbați, de unde să alegi un model din materiale de calitate, care să-ți susțină pantalonii.
 • Pulovere și malete
 • Hanorac cu glugă sau model simplu, cu fermoar
 • Un trening
 • Tricouri din bumbac
 • Sneakersi sau bocanci
 • Colanți termici
 • Căciuli și mănuși
 • Geacă de ski, dacă te bucuri de acest sport

În orice anotimp vei merge într-o drumeție la munte, lasă deoparte jeanșii sau articolele vestimentare mulate, din materiale care îți irită pielea. În schimb, poți opta pentru articole concepute special pentru munte și haine din bumbac, prietenoase cu pielea.

Încălțămintea adecvată pentru drumeția la munte

Încălțămintea pentru munte are un rol esențial, de aceea trebuie să ții cont de câteva criterii atunci când o cumperi. Mergi în trasee ușoare pe munte? Poți lua cu tine o pereche de pantofi sport, în care te simți confortabil. Pentru drumețiile la munte care implică un nivel mediu sau mare de dificultate, îți trebuie încălțări speciale. De aceea, trebuie să fii atent la câteva elemente:

 • Încălțămintea concepută pentru munte trebuie să-ți protejeze picioarele, pentru că te poți lovi de pietre sau de rădăcini de copac. Modelele de încălțări ar trebui să aibă un vârf din cauciuc, care să-ți protejeze degetele de lovituri. Și călcâiul trebuie să fie protejat de același cauciuc.
 • Pantofii pentru mers pe munte trebuie să-ți garanteze și stabilitatea, pentru a împiedica căderea pe teren abrupt sau denivelat.
 • Probabil cel mai important criteriu de care să ții cont în achiziționarea pantofilor pentru munte este talpa. Aceasta trebuie să fie rezistentă, pentru a-ți menține siguranța pe parcursul traseelor. Încălțămintea pentru munte trebuie să aibă talpa dură și rigidă. Dacă mergi într-o drumeție scurtă, găsești pantofi maleabili, care să funcționeze pe orice tip de sol. Renunță la încălțările cu talpă moale, fiindcă te vor durea picioarele când intri în contact cu pietrele.
 • Încălțările de munte trebuie să fie impermeabili, din materiale respirabile. În aceste încălțări te vei simți comod și vei evita transpirația picioarelor, indiferent de numărul de ore pe care le petreci la munte. 
 • Nu în ultimul rând, încălțămintea de munte trebuie să-ți ofere siguranță. În anotimpul rece, vei avea nevoie de bocanci rezistenți, potriviți pentru teren accidentat. Nu-ți pune în pericol sănătatea și fii comod la munte!

Drumețiile pe munte îți aduc numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic, deoarece reduc stresul. Include în bagaj hainele potrivite și încălțămintea corectă și bucură-te de clipele petrecute în mijlocul naturii!

Cum alegi trandafirul perfect pentru ea? Specialiștii de la Maison d`Or sunt aici să te ajute

Articolul precedent

Cum seduci un bărbat în funcție de zodie?     

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle