AcasăDiverseCum să tratezi durerile de spate

Cum să tratezi durerile de spate

Publicat pe

Articole

Previne accidentele, optimizează procesele: Descoperă avantajele serviciilor SSM

Într-o lume în care eficiența și productivitatea sunt cheia succesului în afaceri, este esențial să înțelegi importanța siguranței și sănătății în muncă (SSM). De la prevenirea accidentelor la optimizarea proceselor, serviciile SSM pot aduce numeroase beneficii pentru organizația ta. În acest articol, vei descoperi...

Știați că durerile de spate sunt unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii apelează la medic? Toți indivizii experimentează, cel puțin o dată în viață, această afecțiune.

Durerea de spate poate să apară în orice regiune a spatelui. În funcție de sursa durerii, aceasta poate fi cervicală, toracică, lombară sau sacrală. Totuși, cele mai frecvente dureri de spate apar în zona lombară. Motivul este că această zonă susține cea mai mare parte a greutății din partea superioară a corpului. Specialiștii au un termen specific pe care îl utilizează pentru a descrie afecțiunea din partea lombară- durere sciatică. Ce este sciatica? Este durerea provocată de compresia nervului sciatic și apare de obicei pe o singură parte a corpului. Durerea poate radia înspre șolduri și apoi coboară spre picior.

Durerile de spate pot avea diverse cauze. Uneori, pot apărea brusc, sub  influența unor factori externi, cum ar fi un accident, o cădere sau ridicarea unui obiect greu. Alteori, cauza durerilor de spate pot fi  modificările pe care le suportă organismul o dată cu vârsta, în special la nivelul coloanei vertebrale. În această situație, coloana va rămâne puternică, dar poate scădea mobilitatea spatelui, devenind mai rigid. Diferitele cauze, determină o intensitate variabilă a durerilor de spate. În funcție de această caracteristică, specialiștii clasifică durerile de spate în 3 categorii:

  • Durerile acute- apar brusc și durează, de obicei, de la câteva zile la câteva săptămâni;
  • Durerile subacute- apar brusc sau în timp și durează între 4 și 12 săptămâni;
  • Durerea cronică- poate apărea atât rapid, cât și lent și durează mai mult de 12 săptămâni.

Factorii de risc pentru apariția durerilor de spate pot fi: lucrul într-un mediu sedentar, vârsta, obezitatea sau supraponderabilitatea, fumatul, lipsa activităților fizice, afecțiuni specifice, cum ar fi artrita, sarcina și perioada de după naștere, factorii genetici, stresul și anxietatea, înălțimea (persoanele mai înalte suferă mai des de astfel de dureri).

Pentru a determina gravitatea situației și tipul de durere de care suferiți este recomandat să vă adresați unui medic. Specialistul, în timpul examenului, va lua în calcul câteva aspecte, cum sunt: capacitatea de a sta și a merge, reflexele, rezistența piciorului, aria de mișcare a coloanei vertebrale. În cazuri mai grave, medicul poate recomanda și analiză de sânge și urină, teste imagistice ale coloanei vertebrale, RMN pentru a evalua discurile, mușchii, ligamentele, nervii și vasele de sânge.

În funcție de rezultatele examinării făcute de un specialist, acesta va recomanda un tratament. Medicul vă poate prescrie administrarea unor analgezice, utilizarea locală a unor creme sau geluri sau fizioterapie. Exercițiile vă pot ajuta să vă meriți flexibilitatea și să vă întăriți mușchii spatelui și ai abdomenului. În cazuri mai grave în care durerea persistă și are o intensitate ridicată, ar putea fi nevoie chiar de proceduri chirurgicale.

Pentru a preveni durerile de spate, specialiștii recomandă respectarea câtorva reguli simple:

  • -nu stați aplecat la birou;
  • -lucrați abdomenul;
  • -alternați statul pe scaun cu cel în picioare;
  •  -îndreptați-vă spatele pentru a avea o postură corectă;
  • -purtați pantofi comozi pentru a evita presiunea asupra coloanei;
  • -faceți stretching sau yoga;
  • -alegeți o saltea care să asigure o susținere corectă a segmentelor corpului;
  • -alegeți o poziție de somn care să respecte curburile anatomice ale coloanei vertebrale.

Respectarea unor reguli simple pot asigura o viață fără dureri de spate. Controlul activităților și o postură corectă sunt suficiente și vă vor salva de vizita la un specialist.

Ultimele articole

Sfaturi Esențiale pentru Achiziționarea unui Smartwatch Nou

Achiziționarea unui nou smartwatch poate fi o investiție importantă, iar alegerea corectă necesită o...

Ce drepturi are sotia dupa decesul sotului?

Introducere In momentele dificile generate de pierderea sotului, aspectele legale pot deveni o povara suplimentara...

Ce sa faci sa nu mai bea sotul

Ce sa faci sa nu mai bea sotul ...

50 Mesaje de la multi ani pentru sot

Introducere Celebrarea zilei de nastere a sotului tau este o ocazie speciala pentru a-i arata...

Articole asemanatoare

Sfaturi Esențiale pentru Achiziționarea unui Smartwatch Nou

Achiziționarea unui nou smartwatch poate fi o investiție importantă, iar alegerea corectă necesită o...

Ce drepturi are sotia dupa decesul sotului?

Introducere In momentele dificile generate de pierderea sotului, aspectele legale pot deveni o povara suplimentara...

Ce sa faci sa nu mai bea sotul

Ce sa faci sa nu mai bea sotul ...