Diverse

Cum se aleg în mod corespunzător lumânările pentru nuntă? Unul din cele mai importante elemente ale ceremoniei religioase

0

Cununia religioasă este un eveniment deosebit de important şi semnificativ pentru orice cuplu şi în tradiţia ortodoxă, aceasta nu poate fi desăvârşită fără o pereche de lumanari cununie aleasă în mod corespunzător de naşi prin tradiţie, sau chiar de miri. 

Emoţiile nunţii sunt unice şi, pentru că fiecare cuplu să aibă parte de o nuntă cu cât mai multe emoţii pozitive, momentele organizatorice trebuie planificate corect şi pregătite în mod corespunzător, iar toate elementele necesare să fie alese în cel mai mic detaliu.

Din punct de vedere organizatoric, fiecare detaliu al nunţii este foarte important pentru că aduce un plus de frumuseţe tabloului general ce urmează să fie prezentat oaspeţilor. De aceea, niciun detaliu nu trebuie să fie neglijat fiindcă fiecare are rolul său, de la flori şi vestimentaţie, până la locaţie şi muzică, lumânări şi décor.

Alegerea lumânărilor de cununie – un detaliu ce nu trebuie să fie neglijat

Înainte de a alege lumânările de cununie, mârâi trebuie să îşi schiţez în minte unele detalii importante precum culoarea, mărimea, florile din buchetul miresei şi naşei, textura şi calitatea materialului din care sunt confecţionate. Lumânările de nuntă nu trebuie să emane prea mult fum sau miros, să nu se îndoaie la căldură şi să fie de calitate. Acestea se pot asorta mai degrabă cu ţinutele naşilor, pentru că aceştia le vor ţine în mână în tot timpul ceremoniei.

În ceea ce priveşte dimensiunea lumânărilor, aceasta trebuie să fie cât mai bine alese, să nu fie foarte lungi, foarte groase, să nu fie incomode de ţinut, dar nici prea mici, pentru a nu fi confundate cu cele de botez. 

Cele două lumânări trebuie să fie o reprezentare a mirilor, de aceea trebuie alese cu foarte mare grijă, cu atenţie şi cu toată inima. Pentru a alege florile pentru lumânările de nuntă, se va ţine cont de florile din buchetul miresei sau naşei.

Setul de lumânări de nuntă poate fi decorat în diferite modalităţi. Unele cupluri aleg lumânările de cununie sculptate, încrustate cu bijuterii, lucrate manual, simple, care să arate cât mai frumos, să fie un simbol delicat al unirii, loialităţii şi  dragostei în viitoarea familie. Lumânările de nuntă sunt medii sau lungi, pot fi albe sau galbene, în funcţie de materialul din care sunt confecţionate, fiind preferate lumânările din ceară naturală pentru că arată foarte bine. 

Cum se împodobesc lumânările de cununie?

Lumânările de cununie sunt disponibile în ziua de azi într-o mare varietate de modele şi de culori, împodobite cu panglici, flori şi dantele, alese în funcţie de stilul şi de culoarea dominantă a nunţii. 

Decoraţiunile ataşate lumânărilor trebuie să fie alese cu mult gust şi trebuie să fie în tandem cu tematica nunţii, cu locaţia, florile pentru lumânări fiind alese de regulă în funcţie de buchetul naşei, miresei şi de anotimpul în care va avea loc nuntă.

Aşa cum alegerea lumânărilor de cununie este datoria naşilor, decorarea lor ține de personalitatea lor şi de preferinţele mirilor.

Care este momentul ideal să cumperi rechizite pentru copil astfel încât să eviţi aglomeraţia şi preţurile mari?

Articolul precedent

Performanță și diferențiere prin agenția SEO Clickbrainiacs!

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse