International

De ce e Grecia cea mai iubită destinație de vacanță și ce merită văzut aici

0

Anual, sute de mii de români aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul elen și au toate motivele din lume să facă această alegere.

Grecii sunt recunoscuți la nivel internațional pentru ospitalitatea lor. Oamenii care trec pragurile hotelurilor sau chiar și apartamentelor private din Grecia se bucură de o atmosferă caldă, prietenoasă și tolerantă din partea oamenilor locului și știm cu toții că acesta este unul dintre principalele motive care ne determină să revenim iar și iar într-un anumit loc.

De asemenea, mulți dintre români preferă Grecia datorită tradiției culinare desăvârșite de secole și cu influențe internaționale dintre cele mai diverse. Grecii stăpânesc arta culinară și știu să cucerească degustătorii atât prin arome și miresme, cât mai ales prin design-ul deosebit al preparatelor, care par desprinse din cele mai sofisticate reviste culinare care circulă în lumea internațională.

Unde merită să mergi în Grecia, pentru prima dată

Dacă nu ai mai fost niciodată pe litoralul elen sau dacă vrei să vizitezi un loc emblematic, care îmbină câte puțin din tot ceea ce înseamnă tradiția, cultura, gastronomia și frumusețea specific grecească, cea mai bună sugestie ar putea fi un sejur în Corfu prin GoTour.ro. Corfu este o destinație ideală dacă ești pasionat de fotografie. Peisajele de aici sunt idilice și îți taie răsuflarea. Apa, de un albastru pur și cristalin și nisipul aproape alb și fin fac din acest loc un adevărat Paradis aproape de România. 

De altfel, dacă te pasionează istoria și ești fascinat de mitologie și legende străvechi, trebuie să mergi în Corfu. Nu doar că vei avea parte de istorii de-a dreptul remarcabile dacă vei vorbi cu localnicii sau cu un ghid turistic, dar vei putea vizita și locuri unice în lume. Spre exemplu, templelor antice grecești și alte situri arheologice ale orașului antic Korkyra, pe care le poți găsi în Palaiopolis, te vor cuceri de la prima vedere.

Insula este o istorie vie a unor evenimente antice remarcabile, ce datează încă din epoca medievală și ce au conferit locului o titulatură aparte, de cel mai fortificată zonă din Europa, conform unor izvoare istorice. Aici s-au dus războaie și lupte aprige pentru teritoriu, iar Grecia în general abundă de astfel de istorisiri care te vor ține cu sufletul la gură.

Nu în ultimul rând, aici poți vedea balene, dar și delfini. Poți realiza fotografii și filmulețe memorabile din vacanță, alături de acestei minunate vietăți marine. 

În cele din urmă, nu uita că tot ce ai nevoie pentru a te simți bine în Grecia este buna dispoziție. Trebuie să-ți pui în bagaj mult entuziasm, dorință de explorare și să pleci la drum deschis la noi experiențe, mai ales culinare. Nu vei fi dezamăgit!

Foto: freepik

Cum putem scăpa de petele pigmentare: 5 remedii care funcționează

Articolul precedent

3 idei de jucarii care au si rol practic

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in International