AcasăSanatateDe ce e importantă o floră intestinală sănătoasă pentru combaterea colicilor

De ce e importantă o floră intestinală sănătoasă pentru combaterea colicilor

Publicat pe

Articole

Cu ce se curata soba de teracota exterior

Importanta curatarii sobei de teracota Curatarea sobei de teracota este esentiala nu doar pentru estetica acesteia, ci si pentru functionalitatea si siguranta in utilizare. O soba curata asigura o ardere mai eficienta si reduce riscul de incendiu cauzat de acumularea de funingine sau alte reziduuri....

Când bebelușul tău plânge, ai face orice ca să-l liniștești și să îl știi bine. Ce faci însă atunci când l-ai hrănit, l-ai schimbat, l-ai luat în brațe, iar el continuă să fie neliniștit? În cele mai multe cazuri, colicii sunt cei care îi chinuie pe cei mici, încă din primele săptămâni de viață. Durerile de burtică nu îi lasă să doarmă și să mănânce liniștiți, iar problema poate persista câteva luni de zile. Descoperă în continuare care e importanța florei intestinale în combaterea colicilor.

De ce apar colicii și cum recunoști simptomele

Colicii infantili nu sunt propriu-zis o boală, ci, mai degrabă, o problemă a sistemului digestiv. Stomacul celor mici este mult mai sensibil decât cel al unui adult, iar flora intestinală este încă în proces de formare. Odată ce bebelușul vine pe lume și începe să fie hrănit cu lapte, aparatul său digestiv trebuie să se adapteze la regimul alimentar. Tranziția nu este simplă, iar colicii pot fi cauzați de o multitudine de factori: ingestia de aer în timpul alăptatului, creșterea activității tubului digestiv, intoleranța la anumite substanțe din lapte, dezvoltarea aparatului digestiv, o floră intestinală insuficient dezvoltată sau refluxul gastroesofagian.

Poți recunoaște ușor simptomele colicilor: copilul plânge foarte des și aparent fără motiv, nu doarme bine, refuză laptele, e agitat și își strânge pumnii. De cele mai multe ori vei remarca și contracții în zona burții, iar bebelușul își va strânge picioarele spre zona stomacului. Evident, când copilul tău pare să aibă o problemă de sănătate, primul lucru pe care trebuie să îl faci este mersul la pediatru. Dacă medicul te asigură că totul e în regulă și cel mic este sănătos, ipoteza colicilor rămâne cea mai plauzibilă variantă. În general, pediatrii îți vor recomanda anumite ceaiuri și probiotice pentru bebelusi sub forma de picaturi pentru colici. Hai să vedem însă de ce sunt utile probioticele în combaterea colicilor.

Care e legătura între o floră intestinală sănătoasă și alinarea colicilor

Așa cum spuneam, colicii sunt o problemă care apare la nivelul stomacului, făcându-i pe bebeluși să resimtă dureri și disconfort abdominal. În primele luni de viață, flora intestinală abia se formează, iar în organismul bebelușului se dezvoltă diverse microorganisme. Bacteriile bune de la la nivelul florei intestinale au rolul de a facilita tranzitul intestinal și de a dezvolta imunitatea celui mic. Acestea acționează ca o barieră împotriva bacteriilor nocive și a substanțelor toxice. Prin urmare, o floră intestinală echilibrată înseamnă un stomac liniștit și un organism puternic.

Având în vedere faptul că aparatul digestiv este extrem de solicitat în primele luni de viață, este firesc ca bebelușul să resimtă asta, iar colicii pot fi o consecință a proceselor de adaptare a organismului. Dacă acționezi încă de la început, suplimentând flora intestinală a micuțului tău cu probiotice, poți contribui la dezvoltarea unui aparat digestiv sănătos, ceea ce se va observa prin reducerea problemelor stomacale.

Ce surse de probiotice ai la dispoziție pentru bebelușul tău

Probioticele se găsesc în mod natural în diverse produse alimentare, pe care le poți adăuga treptat în alimentația copilului. Totuși, trebuie să te gândești la faptul că un bebeluș nu poate consuma în primele luni de viață aceleași alimente ca un adult, iar fiecare produs ar trebui introdus pe rând în dieta zilnică. Cele mai cunoscute alimente care conțin probiotice sunt laptele bătut, iaurtul simplu, brânza proaspătă, feta, sana, kefirul, murăturile și oțetul de mere. Atunci când le introduci în alimentație, trebuie să iei în calcul proveniența produselor: acestea ar trebui să fie cât mai naturale și să nu includă conservanți, arome sau zaharuri.

Alternativa mai simplă și mai rapidă e reprezentată de suplimentele alimentare cu probiotice. Acestea sunt create în condiții de laborator, însă au componente naturale, sunt sigure și pot fi administrate încă din primele zile de viață. ProTectis picături, de exemplu, reprezintă un produs eficient în cazul colicilor, echilbrând flora intestinală și având un rol important în dezvoltarea sănătoasă a florei intestinale. Lactobacillus reuteri ProTectis a fost deja testat în studii clinice, demonstrându-se că este sigur și eficient pentru bebeluși. Un studiu în care au fost incluşi 468 de sugari a scos în evidență faptul că micuții cărora li s-a administrat ProTectis au plâns pentru o perioadă cu 50% mai scurtă decât bebelușii care nu primiseră picăturile cu probiotice. Totodată, ei au avut mai puţine regurgitaţii şi mai puţine episoade de constipaţie.

Starea de bine a celui mic nu este o utopie, ci poate fi obținută mai ușor decât te-ai aștepta. Cu ajutorul produselor potrivite, procesele interne care au loc în organismul bebelușului tău pot fi sprijinite, astfel încât să se poată desfășura în mod optim. În acest sens, probioticele pot face o diferență majoră pentru flora intestinală a bebelușului, favorizând procesul digestiv, crescând imunitatea copilului și reducând problemele stomacale. Profită și tu de avantajele probioticelor, pentru a-l ajuta pe bebe să fie sănătos și fericit, să plângă mai puțin și să se odihnească mai bine.

Ultimele articole

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...

Compania Deratizescu: Lider în combaterea dăunătorilor

Deratizescu este un nume de referință în domeniul serviciilor DDD (Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție) în...

Articole asemanatoare

5 atracții turistice musai să le vizitezi la Bacău pe perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașele prind viață sub un strat de luminițe strălucitoare,...

Cât de rentabilă este achiziția unui scuter electric pentru livrările către clienți?

Industria livrărilor a cunoscut o expansiune rapidă în ultimii ani, alimentată de creșterea comerțului...

Cum să obții un acord voluntar cu creditorii pentru salvarea afacerii tale

În contextul economic actual, tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți financiare și...