Diverse

De ce este necesară dotarea cu lăzi congelatoare pentru orice unitate HoReCa?

0

Refrigerarea și congelarea sunt printre cele mai blânde și mai eficiente modalități de depozitare a alimentelor cu o natură perisabilă. Datorită setării corecte a temperaturilor și a altor criterii specifice, alimentele depozitate în frig sunt protejate de bacterii, ciuperci și umiditate. Alimentele își vor păstra astfel prospețimea, gustul, aroma, valoarea nutrițională și, nu în ultimul rând, siguranța pentru consum.

Ce se întâlnește cel mai adesea deficitar în timpul inspecțiilor organelor de control în unitățile de catering?

Problemele cele mai obișnuite în timpul controalelor se referă la temperatura inadecvată, timpul de depozitare prea îndelungat (alimente cu valabilitate expirată), ventilația insuficientă dar și la echipamentul HoReCa inadecvat sau insuficient.

De aceea, este întotdeauna bine să se apeleze din timp la o companie care are experiența necesară în materie de dotări cu echipamentele frigorifice profesionale și care are grijă de păstrarea unor standarde igienice ridicate atunci când se aleg, de exemplu anumite modele de lăzi congelatoare sau se decide să se implementeze o întreagă cameră frigorifică.

Lada congelatoare: rolul important pe care îl are în conservarea anumitor produse alimentare

Unele dintre echipamentele cheie ale unităților de catering, indiferent de dimensiune, sunt lăzile congelatoare, care asigură depozitarea adecvată a alimentelor care au nevoie de niște temperaturi foarte reci de depozitare. În interiorul acestora se asigură temperatura și umiditatea potrivită.

Astfel, alimentele depozitate în interiorul lor sunt întotdeauna proaspete, își păstrează proprietățile organoleptice, nu sunt deteriorate sau alterate.

Lăzile congelatoare profesionale sunt echipamente universale de răcire care asigură întotdeauna temperaturi negative optime pentru depozitarea alimentelor.

O ladă de congelare este un membru important al echipamentelor de refrigerare, care constă dintr-o cutie metalică cu capac în partea de sus.

Lăzile congelatoare pot fi utilizate atât în magazine și alte puncte de vânzare cu amănuntul, cât și în unitățile HoReCa de diferite tipuri.

O ladă de congelare profesională este destinată în principal pentru stocarea produselor alimentare congelate în cantități mai mari.

Există lăzi congelatoare cu capac mat și lăzi congelatoare cu capac de sticlă.

 În funcție de capacul pe care îl are lada congelatoare avem:

– în prima variantă, adică ladă congelatoare cu capac mat, regimul de temperatură setat inițial este menținut mai bine, deoarece conductivitatea termică a unei uși fără geam este mai slabă;

– în varianta a doua, de ladă congelatoare cu capac de sticlă, se combină calitățile unei vitrine și ale unui dulap congelator. Capacul acestor lăzi de depozitare HoReCa este de obicei realizat sub formă de clapete drepte sau curbate; un astfel de congelator profesional este foarte convenabil de utilizat în unitățile comerciale, deoarece produsele prezentate sunt vizibile în mod clar prin geamul de sticlă; este adesea folosit acest echipament frigorific pentru înghețată sau alte produse vândute pe stradă.

Prețul unei lăzi congelatoare depinde de mulți factori: puterea, clasa energetică, volumul cutiei de congelare.

Dar nu trebuie uitat că fiind un echipament de congelare, al cărui preț diferă mult de la producător la altul, trebuie ales cu grijă. Întotdeauna o ladă congelatoare mai scumpă de brand va fi de o calitate mai bună decât una ieftină no name. După ce ai cumpărat o ladă de calitate scăzută, poți pierde mult mai mult în viitor din cauza produselor ce se alterează. Acordă atenția cuvenită și puterii compresorului, nu doar prețului de achiziție, deoarece funcția de menținere a temperaturii depinde de aceasta.

Ce este necesar de făcut în materie de produse alimentare ce necesită congelare? 

  • depozitează întotdeauna mâncarea gătită sau materiile prime alimentare cât mai repede posibil în lăzile congelatoare;
  • deschide echipamentele de congelare cât mai puțin posibil și pentru o perioadă scurtă de timp;
  • nu supraîncărca niciodată echipamentele de congelare;
  • verifică periodic temperatura există în interiorul lăzilor congelatoare profesionale;
  • respectă igiena stabilită și remediază cât mai urgent orice problemă de acest gen;
  • verifică periodic durata de valabilitate minimă a alimentelor depozitate în lăzile de congelare.

Vezi selecția de lăzi congelatoare oferite pe site-ul tcromania.com. Cu siguranță vei găsi un model potrivit și pentru unitatea ta de alimentație publică!

Cinci activități plăcute de făcut acasă

Articolul precedent

Curățenia după constructor – soluții profesionale vs recomandări de la bunica

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse