AcasăStiintaDe ce este nevoie de educatie financiara inainte de educatie antreprenoriala?

De ce este nevoie de educatie financiara inainte de educatie antreprenoriala?

Publicat pe

Articole

De ce lada frigorifică e mai utilă decât frigiderul: top 3 motive

Odată cu viața modernă, nevoia noastră de a păstra alimente la rece a crescut, dat fiind faptul că astăzi trăim într-o eră marcată de consum și ne-am obișnuit cu standarde de viață înalte. Frigiderul nu mai este un lux și nici nu mai poate fi...

Fata de anii trecuti, in prezent din ce in ce mai multi tineri par sa aleaga drumul antreprenoriatului, in detrimentul angajarii in firme, pe diverse nise. Explicatia este una relativ simpla si are in vedere majoritar ideea atat de cunoscuta transmisa de catre majoritatea trainingurilor motivationale si anume “munceste pentru tine!” sau “fii propriul sef!”.

Asa cum era de asteptat, tinerii primesc astazi mai mult decat oricand ajutor pentru a se dezvolta in aceasta directie, iar daca privim spre parerile Kruk Romania, vom vedea ca de aici vin adevarate idei in ceea ce priveste educarea financiara a tinerilor antreprenori. Se pune un foarte mare accent pe ideea de a invata tehnicile corecte de dezvoltare, pe a intelege mediul modern antreprenorial, cu toate cerintele si beneficiile sale.

De ce au nevoie tinerii de educatie antreprenoriala?

Un antreprenor nu este un simplu sef, ci o persoana cu o raspundere foarte mare in ceea ce priveste firma sa. Din acest motiv devine foarte important ca tinerii sa cunoasca foarte bine etapele ce vizeaza dezvoltarea unei companii, incepand insa cu propria lor dezvoltare.

Tinerii au astfel nevoie sa invete despre modalitatea corecta de a economisi, avand ca tel ideea de dincolo de beneficiul material. Acest lucru ii va ajuta sa inteleaga cel mai bine felul in care banii circula in ecosistemul antreprenorial si ii va determina sa incerce sa gaseasca cele mai potrivite solutii de economisire chiar de la inceputul drumului antreprenorial. Economisirea presupune cel mai adesea un plan, o schematizare a prioritatilor, o gandire logica, analitica si pragmatica, toate acestea fiind abilitati ce se pot exersa in timp. In plus, economisirea nu presupune atingerea unui anumit statut sau a unei anumite varste pentru a incepe, ci ea este un proces care se dezvolta inca din copilarie, ajungand ca la maturitate sa existe deja un model financiar educational foarte bine definit.

Nu intamplator putem vorbi despre un aflux de informatie in aceasta directie chiar de la varste foarte frragede. Inca de mici, copiii sunt invatati sa economiseasca, aceasta fiind o za importanta in lungul sir al evenimentelor din viata curenta. Economisirea te ajuta sa devii mai responsabil nu doar la nivel financiar, ci chiar si in ceea ce inseamna resurse umane si capacitatea de leadership.

Kruk Romania a demarat programe importante de responsabilizare a tinerilor, de acest tip, pentru ca este important ca mediul de afaceri sa creasca prin valori si deprinderi exersate, cultivate cu ajutorul educatiei financiare incipiente. 

Articolul De ce este nevoie de educatie financiara inainte de educatie antreprenoriala? apare prima data in Charmy.

Citeste mai mult pe Charmy.ro

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...