Lifestyle

De ce lasi copiii sa decida asupra hainelor lor?

0

Lasand copiii sa decida asupra hainelor lor are mari beneficii de dezvoltare. Ca parinti, sarcina noastra este sa ghidam si nu sa ne impunem propriile gusturi. In calitate de parinti, ne dorim ca si copiii nostri sa devina adulti sanatosi, independenti si controlati asupra deciziilor lor.

Cu toate acestea, uitam uneori ca personalitatea se construieste inca din copilarie si ca este de datoria noastra sa-i indrumam spre autonomie. A-i permite copilului tau sa-si aleaga hainele de la VictoriaKids.ro este un gest simplu care are un mare impact.

Copiii tai nu sunt ai tai

Cheia pentru educatia parentala respectuoasa este intelegerea faptului ca acesti copii sunt fiinte umane individuale. Si, ca atare, au dreptul si libertatea de a fi ei insisi. Parintii ar trebui sa-i indrume, sa-i sprijine si sa-i sfatuiasca, fara sa-si asume vreodata viata lor.

Imaginea personala pe care fiecare dintre noi o proiecteaza este in mare masura determinata de hainele pe care le purtam. Acesta este ceea ce ne permite sa iti dezvolti propriul stil si identitate si sa le transmiti lumii. Pentru copii, aceasta este o invatare excelenta si un aspect crucial in dezvoltarea stimei de sine.

Luptele dintre parinti si copii pentru imbracamintea copiilor sunt frecvente in multe gospodarii. Incepe o lupta pentru putere in care ambele parti ajung sa fie dezamagite. In calitate de parinti, este important sa ramai concentrat asupra obiectivului tau de a creste oameni sanatosi si fericiti, nu oameni bine imbracati.

Prin urmare, nu incerca sa ii impui gusturile sau parerile copiilor tai. Acestia nu sunt papusi care iti apartin. Ei nu sunt acolo pentru a-ti permite sa te exprimi prin ei. Sa le respectam individualitatea, pentru ca astfel vom pune bazele unui atasament sanatos.

Beneficiile de a permite fetitei sa-si aleaga hainele

  • Promoveaza exprimarea de sine. 

Permiterea fetitei tale sa isi aleaga hainele de la Victoria Kids ii ofera posibilitatea de a se exprima si de a-si defini propriul stil. Va putea experimenta pana cand va gasi imaginea care o defineste si cu care se simte cu adevarat confortabil.

  • Se va simti increzatoare, respectata si apreciata. 

Desi nu pare sa fie cazul, fetita ta va aprecia foarte mult gestul care ii permite sa-si decida imaginea. Vazand ca ii respecti deciziile ii va creste increderea in ea si in tine si nu va simti nevoia sa se razvrateasca.

  • Acest lucru ajuta la intarirea personalitatii si caracterului ei

Acesti pasi mici ajuta la educarea copiilor imputerniciti si independenti. Sa cresti, luand decizii, o va face hotarata si capabila sa-si exprimi dorintele fara teama de respingere.

  • Acest lucru o face mai responsabila pentru hainele ei

Daca poarta haine Victoria Kids care ii plac, pe care si le-a ales singura, se va simti mai implicata in ingrijirea lor. 

Cum alegi bijuteriile pentru copii?

Articolul precedent

In magazinele online se gasesc o multime de produse precum cartuse de cerneala 3JA29AE

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle