Lifestyle

De ce miroase urât blana câinelui?

0

Sunt o grămadă de produse din categoria accesorii animale de companie dedicate prietenilor noștri canini. Este bine că este așa, deoarece de multe ori simțim cum un miros greu vine dintre câinele nostru de apartament, ceea ce nu este deloc plăcut.

Principalele motive pentru care miroase blana unui câine

Dacă animalul nostru este sănătos, atunci numai blana lui poate mirosi și pentru asta există o mulțime de șampoane pentru câini ca să rezolvăm această problemă.

Dar înainte de a elimina efectul, hai să vedem care pot să fie niște cauze posibile ale izului neplăcut ce ne dezgustă, oricât ne-am iubi cățelul.

1. În timpul unei plimbări animalul a călcat sau s-a tăvălit din greșeală prin ceva urât mirositor (un hoit de șobolan sau pisică moartă, un pește stricat etc.)

Anumite rase de câini au în gene instinctul de a vâna. Plus să și curiozitatea este un factor și poate face un câine să se aventureze în locuri mai puțin salubre, unde se găsesc lucruri cu miros puternic extrem de neplăcut.

Soluția este simplă: trebuie spălat bine cu șampon special canin și blana va scăpa de mirosul urât. Dacă este cazul, se repetă procedura de igienizare cu apă și șampon chiar și de mai multe ori la o baie.

În plus față de șamponul potrivit, se poate utiliza un neutralizator de mirosuri și balsamuri pentru mirosuri canine neplăcute, care au și calitatea de a lăsa blana moale și strălucitoare.

Deși există și deodorante pentru câini, mai bine să nu le folosiți decât dacă blana și pielea câinelui este impecabil de curată și chiar vă place parfumul respectiv.

La fel ca și în cazul deodorantelor umane, ele pot face mai mult rău decât bine și probabil că nu ar fi cel mai indicat lucru să înlocuiți un miros cu un altul.

Plus că, ne spun medicii veterinari, chiar dacă nouă ne place un anume miros parfumat, poate că animalului nostru nu prea și drept urmare, cu prima ocazie când iese afară va căuta ceva cu iz mai puternic în care să se tăvălească pentru a scăpa de parfumul neplăcut care îl înnebunește de-a dreptul!

2. Există rase de câini care au un miros specific

Ar fi o luptă cu morile de vînt să încercați în calitate de proprietar să eliminați acest iz canin care le definește. Ca să nu mai vorbim că ar fi o greșeală capitală și din alt punct de vedere.

Dacă un cățel se spală prea des, chiar și cu cel mai bun șampon canin, pielea și blana lui au de suferit dramatic: glandele sebacee funcționează mai activ, porii pielii se înfundă mai repede. Excesul de sebum devine un teren de reproducere propice pentru microorganisme și așa apar boli ale pielii grave (dermatită, demodicoză etc.), care sunt însoțite de un miros foarte urât. Așadar se înlocuiește un miros natural specific unei rase canine sau alta cu un miros fetid de boală. Și nu vrei asta!

Dacă mirosul revine în continuare după ce animalul este spălat, atunci este bine ca să se consulte un medic veterinar, deoarece motivul pentru această neplăcere poate fi o dietă necorespunzătoare, diverse boli ale pielii sau, mai grav, anumite boli ale organelor interne și ale sistemului endocrin canin.

Sfaturi pentru curațenia corectă la birou

Articolul precedent

Îți dorești o rochie de seară din voal? Iată recomandările noastre de la Trend Land!

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle