Lifestyle

Decor: de ce să alegi mobilierul din lemn?

0

Combinând perfect un design rustic și cald cu o notă de modernitate, mobilierul din lemn este un aliat decorativ care nu trebuie trecut cu vederea. Iată de ce!

Pentru a amenaja şi decora interiorul, este nevoie de mobilier estetic și funcțional. În funcție de stilul de decorare și de preferinţe, proprietarii au de ales între diferite materiale. 

Cu toate acestea, din toate materialele disponibile pe piață, lemnul este cel care se găsește în mod obișnuit în case. Și din motive întemeiate! Acest material nobil și natural oferă multe avantaje. De asemenea, dacă proprietarul este un maestru în bricolaj, îşi poate confecționa singur o parte din mobilier. 

Avantajele mobilierului din lemn

Primul avantaj al mobilierului din lemn este estetica sa originală. Într-adevăr, este puternic și durabil și se potriveşte perfect în orice cameră din casă: bucătărie, living, dormitor, baie, sufragerie etc. Indiferent de locul în care se găsesc aceste piese de mobilier, ele își vor pune amprenta pentru a crea o atmosferă caldă, modernă, scandinavă etc. 

De asemenea, este important de reținut, că fiecare piesă de mobilier, precum livinguri din lemn masiv, este autentică, având un luciu natural. Prin urmare, acest mobilier poate ajuta la crearea unei atmosfere prietenoase și confortabile.

Apoi, mobilierul din lemn sporește confortul în camerele casei, în special în dormitor. Lemnul este un excelent izolator fonic și termic. În consecință, contribuie la confortul termic vara, ca și în sezonul de iarnă.

Dacă se doreşte o atmosferă scandinavă în cameră, se va alege un mobilier lemn  cu linii tradiționale. Pe de altă parte, dacă se doreşte o atmosferă modernă, va trebui  optat pentru un mobilier cu un design mai sofisticat. 

Pe lângă piesa centrală a dormitorului – patul – care ar trebui să fie din lemn şi celelalte piese de mobilier, cum ar fi: masa de toaletă, dressingul sau banca de pat trebuie, de asemenea, să fie din lemn și în același stil ca și rama patului. Acest lucru va optimiza designul din cameră.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că este posibil să se realizeze mobilier din material reciclat. Într-adevăr, dacă proprietarilor le pasă de conservarea mediului, atunci vor fi probabil interesaţi de mobilierul din lemn reciclat. În prezent, reciclarea paleţilor și a lăzilor din lemn este foarte la modă.

Cu aceste elemente, se pot face rafturi practice pentru depozitare, o măsuță de cafea etc. Tot ce trebuie făcut, este să se asambleze bine aceste elemente să se optimizeze aspectul exterior prin curăţare, aplicare de ceară și lăcuire, pentru a le restabili strălucirea.

Mobilier din lemn pentru toate stilurile

Există ideea preconcepută potrivit căreia, lemnul este recomandat doar pentru stilurile clasice sau rustice. Total greşit! Mobilierul din lemn poate fi integrat cu succes, în orice decor de interior. Este vorba despre forme, materiale și culori. Astăzi, producătorii de mobilă oferă creații din lemn cu un design curat, care nu au nicio legătură cu mobilierul impozant al bunicilor.

Ce trebuie să știi despre hrănirea mixtă a bebelușului tău?

Articolul precedent

Necesitatea hidroizolaţiei terasei de la parter

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle