BIOCOMP este un real lider de piaţă autohtonă în materie de fabricarea unor dispozitive de dezinfecţie cu lumină ultravioletă de calitate.
Unele companii instalează corpuri de iluminat UV în incintele lor, în încercarea disperată de a dezinfecta complet clădirea și de a atenua riscul de a contracta COVID-19 prin aer sau suprafețe.
Deoarece lumina UV este principala soluție care are capacitatea de a distruge germenii din mediul natural, este logic să se adopte această abordare. Această practică, numită „iradiere germicidă ultravioletă”, a fost folosită de mult timp în spitale, spații în care agenții patogeni sunt din abundență.
Și persoanele fizice își doresc astfel de aparate de sterilizare ecologică a locuințelor. Oferte există din plin, dar nu uita că este riscant să cumperi lămpi UV doar pentru că au un preț scăzut.
Alegerea lămpilor bactericide, o adevărată provocare
În primul rând, nu ar trebui să alegeți o lampă atrași doar de ambalaj, bazându-vă doar pe reclamele luminoase sau pe afișele tipărite tentante, pe care se afirmă fără vreo dovadă că ar fi capabile „să ucidă 99,9% din viruși și bacterii” și că este „100% sigură”.cînd vrei să achiziționezi un astfel de produs germicid acordă atenție prioritară parametrilor tehnici.
Lungimea de undă a radiației lămpii germicide ar trebui să fie cuprinsă obligatoriu între 205 – 315 nanometri pentru a fi eficientă cu adevărat. Dispozitivele care emit fotoni cu lungime de undă mai mare de 315 nm, la fel ca în echipamentele și o lampă UV dezinfecție populare pentru dezinfectare prezente în saloanele de bronzare, sunt din nefericire inutile în lupta împotriva virușilor.
În al doilea rând, pe ambalaj sau dispozitivul în sine, trebuie să existe un marcaj special (pictograma “UV-C”) și, eventual, un text de avertizare că produsul nu este destinat iluminării unui spațiu. Este foarte important acest lucru, deoarece, la urma urmei vorbim despre radiații, care nu numai că distrug microorganismele patogene, dar prezintă și un pericol real pentru toate viețuitoarele, inclusiv pentru oameni și animalele de companie.
Conform celor din domeniu, eficacitatea germicidă a unui dispozitiv UV este măsurată în wați și va spune ce flux de radiații UV utile are produsul respectiv. Acest indicator diferă pentru diferite tipuri de lămpi cu ultraviolete; analizând acest element, puteți alege cel mai eficient dispozitiv pentru nevoile dvs.
Există mai multe tipuri de lămpi pentru dezinfectarea spațiilor, cele mai populare sunt bactericide fără cuarț și ozon. Mulți dintre aceia care le-au achiziționat le consideră ca fiind aidoma: aparent dispozitivul este similar, ambele conțin vapori de mercur, care, atunci când sunt expuși unui curent electric, emit lumină ultravioletă. Dar când o lampă de cuarț funcționează, o parte din radiație apare în spectrul de lungime de undă scurtă (185 nm).
Lămpile germicide cu presiune scăzută sunt mult mai sigure pentru utilizarea de zi cu zi. Sunt realizate din sticlă UV-C, care permite trecerea razelor „folositoare”, dar le filtrează pe cele care conduc la formarea ozonului. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să se ventileze camera după ce au fost întrebuințate.
Adesea, consumatorii încearcă să instaleze o lampă germicidă într-o carcasă standard a lămpii fluorescente. Acest lucru nu este recomandat deoarece radiațiile UV vor distruge majoritatea polimerilor. Prin urmare, la producerea dispozitivelor bactericide, piesele din plastic sunt înlocuite cu componente mai rezistente sau protejate.
Mare atenție însă! În timp ce eficacitatea sterilizării UV de mediu pe suprafețe precum podele a fost deja confirmată, totuși, sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la siguranța corpurilor de iluminat UV de interior, precum și eficacitatea acesteia la sterilizarea hainelor și a pielii umane.
Vrei să afli informații direct de la sursă, ca să nu faci greșeli? Cel mai bine este ca să te adresezi consultanților Biocomp.