Pline de culoare şi de gust, fructele exotice sunt bune şi sănătoase şi merită să fie încercate, să fie consumate în stare naturală sau sub diferite forme precum compot sau dulceaţă, pentru că sunt pline de gust şi de arome, dar şi sănătoase. Din ce în ce mai multe persoane aleg să consume dulceata de aroniapentru că reprezintă o adevărată “aventură” pentru papilele gustative, are numeroase proprietăţi, nu conţine foarte mult zahăr şi poate fi consumat chiar şi de către diabetici fiindcă nu are conservanţi şi este îndulcit doar cu suc de măr.
Gemul din fructe de aronia poate fi consumat ca atare, pe pâine, în clătite şi în diferite prăjituri vegane, raw vegane sau adaptate dietei diabeticilor, fiind extrem de gustos şi de sănătos.
Fructe exotice perfecte pentru prepararea gemului
Deşi în România, gospodinele obişnuiesc să prepare şi să consume gemuri din fructe tradiţionale, care se găsesc pe teritoriul ţării, precum gutui, căpşune, pere, vişine, cireşe, în ultimii ani acestea manifestă o curiozitate şi o dorinţă intensă de a consuma şi gemuri din fructe exotice, care se dovedesc la fel de sănătoase şi mai ales foarte delicioase. Sub formă de gem sau compot, achiziţionate din comerţ, din online sau chiar preparate în casă, fructele exotice au o valoare nutritivă impresionantă şi este bine să fie incluse în alimentaţie.
Cele mai delicioase gemuri şi compoturi se pot prepara din următoarele fructe exotice:
- fructul pasiunii, unul din cele mai populare fructe exotice, cu un gust dulce acrişor, un parfum puternic caracteristic şi care, în combinaţie cu un alt fruct exotic, mango spre exemplu, da rezultate spectaculoase;
- guava, fructe exotice gustoase care reprezintă o bună sursă de antioxidanţi, de potasiu şi de fibre, dar şi de vitamina C, fiind gustoase şi delicioase sub formă de gem sau dulceaţă;
- papaya, un fruct delicios, denumit fructul îngerilor, care, dacă este copt, are un parfum aparte şi un gust delicios şi din care se poate obţine un gem sau o dulceaţă de bună calitate;
- mango, cel mai popular fruct exotic, ce se consuma frecvent şi în România, fie ca atare, fie sub formă de compot, de suc sau de gem şi dulceaţă. Este un fruct suculent şi aromat, care conţine 20 de minerale şi vitamine diferite, fiind numit şi fructul fericirii;
- ananas, o sursă de vitamine, minerale şi fibre naturale importantă pentru organism. Acest fruct tropical se poate consuma sub formă de compot sau de gem ori dulceaţă, fiind bogat în enzime şi antioxidanţi şi susţinând sistemul imunitar şi ajutând la întărirea oaselor;
- aronia, un fruct cultivat şi în România, cu importante proprietăţi asupra sistemului imunitar şi organismului, ce poate fi consumat sub formă de dulceaţă şi de către diabetici.