National

Expert: baietii destepti din energie s-au reapucat de treaba. Cat ii va costa asta pe romani

0

Gazele romanesti tranzactionate pe bursa au atins un pret record pentru luna iunie, iar asta ne va costa pe toti, in perioada imediat urmatoare.

De regula, gazele naturale – inclusiv cele din productie interna – se ieftinesc vara. Motivul: atat populatia, cat si cea mai mare parte a industriei le consuma in cantitati mai mici. Iar o cerere redusa atrage dupa sine si o scadere a pretului gazelor vandute pe bursa.

In 2019, insa, situatia pietei de gaze este mai complicata decat in anii precedenti. Motivul: odata cu adoptarea OUG 114, pretul gazelor romanesti destinate consumului populatiei s-a plafonat la 68 lei MWh. In consecinta, pe bursa – unde cererea si oferta fac pretul – se mai vand doar gazele destinate industriei.

In mod normal, si pretul acestora ar fi trebuit sa scada pe timp de vara, ca urmare a cererii reduse. Cu toate astea, pretul mediu al gazelor naturale romanesti tranzactionate pe Bursa de Marfuri a ramas neschimbat f…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Cultiva de 13 ani catina bio si a fost curtat si de elvetieni: Nu m-am imbogatit, dar oamenii se bucura de produsele mele (Video)

Previous article

15 proiecte nationale care ar putea transforma Romania

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National