National

Fitch a confirmat ratingul Romaniei, dar a venit cu un avertisment legat de cresterea salariilor si estimarile nerealiste ale Guvernului

0

Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala ale Romaniei la „BBB minus”, perspectiva asociata pentru ambele calificative fiind stabila, insa avertizeaza ca deficitul bugetar s-ar putea adanci la 3,4% din PIB in 2019.

Plafonul de tara al Romaniei a fost confirmat la „BBB plus”, iar calificativul pe termen scurt in valuta si moneda locala a fost confirmat la „F3”, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

„Ratingurile de tip investment grade atribuite Romaniei sunt sprijinite de nivelul moderat al datoriei publice si indicatorii privind PIB-ul per capita si dezvoltare umana, care sunt mai ridicate decat ale altor state din categoria „BBB”.

Acestea sunt comparate cu deficitul bugetar, deficitul de cont curent, gradul de indatorare externa, care sunt mai ridicate decat ale altor state din categoria „BBB”, si cu relaxarea fi…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Ce presupune operatia de rinoplastie si care sunt efectele acesteia?

Articolul precedent

Ce este bicicleta electrica si ce avantaje aduce utilizatorilor?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in National