Diverse

Flori speciale de primăvară de la floraria Maison d’Or

0

În curând vine primăvara, o altă lună a cadourilor pentru femeile din viața noastră. Indiferent de ocazia pentru care ai nevoie de un cadou, nu există unul mai potrivit decât florile de primăvară. Chiar dacă ai în plan să-i cumperi și alte obiecte, precum bijuterii, haine, cărți sau produse cosmetice, florile trebuie să fie nelipsite.

Astăzi ți-am pregătit o selecție spectaculoasă cu flori de primăvară din care poți alege și care te vor ajuta să faci cadouri inedite.

Lalele – simbolul unei iubiri plină de gingășie

Lalele sunt originare din Asia Centrală și și-au câștigat popularitatea, declanșând o adevărată isterie socială și financiară în a doua parte a secolului al XVII-lea. Legenda lor își are începutul cu mult înainte de fenomenul cunoscut sub denumirea de ”febra lalelelor” și spune povestea de dragoste imposibilă dar magică, dintre Farhad, un pietrar de rând și Shirin, o prințesă desăvârșită.

Liliacul – o floare cât un buchet

Indiferent de ce colț al lumii vorbim, copacul cu flori roz, mov sau albe are o aură magică. Vechii celți considerau liliacul a fi o componentă indispensabilă a ritualurilor de dragoste, în timp ce în Rusia, liliacul este inclus în ritualurile care au loc în primele zile de viață ale copiilor nou-născuți, pentru a le aduce înțelepciunea. În epoca victoriană, liliacul simboliza dragostea veche și statornică, dar care nu și-a pierdut flacăra pasiunii odată cu trecerea timpului.

Zambilele – florile pline de parfum

Zambilele se găsesc peste tot la început de primăvară și sunt îndrăgite atât din cauza culorilor vibrante, cât și datorită parfumului puternic. Ca multe alte flori, și zambilele își au originile în mitologia greacă. Se spune că în vremurile în care zeii greci se amestecau printre muritori, Hyakinthos, un băiat obișnuit a devenit un bun prieten de-al lui Apollo. Gelos pe atenția pe care muritorul o primea, o suflat o pală puternică de vânt în timp ce zeul și Hyakinthos se jucau cu un disc. Discul l-a lovit pe băiat, iar acesta a murit. Îndurerat și din dorința de cinsti memoria bunului său prieten, pe locul în care acesta a sfârșit, prin puterea lui Apollo, au răsărit zambile.

Încă din epoca victoriană, zambilele simbolizau statornicia și sinceritatea, dar și dragostea frumoasă.

Freziile – culorile primăverii prinse într-un singur buchet

Freziile sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori de primăvară. Acestea au un parfum unic, inconfundabil și sunt disponibile într-o gamă variată de culori. Freziile pot fi integrate foarte ușor într-o mulțime de aranjamente florale și buchete de flori. Datorită semnificațiilor numeroase, a culorilor vii și a parfumului elegant, freziile se află în topul preferințelor încă din cele mai vechi timpuri.

În epoca victoriană, freziile simbolizau încrederea completă și dragostea absolută.

Profită  de opțiunea de livrare flori de la Maison d’Or și fă o supriză plăcută persoanelor dragi din viața ta, oferindu-le buchete de flori frumoase. 

Cum sa porți pantofii cu platforme

Articolul precedent

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării unui hoverboard?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse