Știi că primăvara este aproape atunci când totul începe să se dezmorțească, aerul rece de iarnă se mai încălzește, iar minunatele flori de primavara încep să apară în florări. Florile reprezintă semnul cel mai sigur care te anunță că totul începe să prindă din nou culoare. Acum este timpul să afli detalii despre cele mai iubite flori de primavara:
Ghioceii
Cine nu știe de „Vestitorul primăverii”, banalul ghiocel, dar atat de iubit și întâlnit în păduri, primăvara devreme. Ghioceii pot fi găsiți în grădini, păduri, dar pot fi crescuți și în ghivece și jardiniere. Plantarea se face prin bulbi și se face toamna. Aceștia sunt minunați răsfirați la întâmplare pe lângă copaci și pomi sau în straturi amenajate. Din păcate ghioceii nu rezistă foarte mult, mai ales dacă vremea devine caldă. Din ghiocei se extrage galantamina, un nutrient cu proprietăți de somnifer. Substanța este produsă și de alte plante cum ar fi narcisa și crinul păianjen roșu (Lycoris radiata) și se utilizează în tratarea bolii Alzheimer.
Lalelele
Lalelele sunt extrem de populare, însă pot fi găsite o perioadă relativ lungă de timp, inclusiv vara devreme sau toamna. Plantate în grădină, toamna tarziu, înainte de îngheț, acestea înfloresc primăvara, imediat după zambile sau împreuna cu acestea. În sute de forme, mărimi și culori, lalelele sunt flori de primăvară ieftine și ușor de întreținut. Perfecte în strat, în ghivece sau jardiniere, acestea îți vor bucura cu siguranță ochii.
Știai că Olanda este cea mai mare țara producătoare de lalele? Ei bine, da: anual, în Olanda se produce cea mai mare cantitate de lalele tăiate sau în ghiveci. Din acest motiv, laleaua a devenit un simbol național pentru Olanda
Brândușele
Ușor de recunoscut după culoare și desimea în care cresc, brândușele apar aproape odată cu ghioceii, inclusiv sub zăpadă. Puțini știu ca sunt sute de specii de branduse, iar Sofranul, atât de căutat în bucătăriile gospodinelor, se extrage dintr-o specie de brândușe. Acestea se înmulțesc prin bulbi sau semințe, și pot fi ținute atât în ghiveci cât și în aranjamente florale. Brândușele apar primăvara și sunt formate din petale gingașe viu colorate de la alb, roz, mov pana la albastru.
Frezia
Frezia cu denumirea stiintifica Freesia este o plantă erbacee originară din sudul Africii, importată pentru prima dată în Europa, respectiv la sfarsitul secolului al XIX-lea. Florile sale delicate sub forma de trompeta au culori pale și variază de la alb, galben, crem, portocaliu, roz la roșu, mov chiar violet, însă doar soiurile vechi, albe sau galbene, mai pastreaza parfumul binecunoscut. Freziile albe simbolizează inocența si puritatea, freziile de culoare galbenă înseamnă prietenie și exprima fericirea, freziile de culoare mov simbolizează o iubire echilibrată dar și mister. Buchetele de frezii de culoare portocalie sunt asociate cu entuziasmul și căldura unor sentimente pe care le poarta cel care le daruieste.
Florile de primavară semnifică schimbarea anotimpului, schimbarea naturii și a vremii. Acesta reprezinta un prilej de bucurie pentru toată lumea, deoarece anunță întoarcerea zilelor plăcute și pline de soare. Pe lângă natura care renaște, primăvara este anotimpul perfect pentru evenimentele speciale de tipul nuntilor sau a botezurilor. Temperaturile ridicate și peisajul colorat alcătuiesc decorul perfect. Pentru aranjamente florale, folosiți florile de sezon viu colorate și parfumate ale primăverii, ce urmează să vina .