AcasăDiverseFlorile - vestitorii primăverii

Florile – vestitorii primăverii

Publicat pe

Articole

Inselatorie cu roviniete, pe internet? Compania de Drumuri trage un semnal de alarma

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ne transmite sa fim foarte atenti atunci cand ne cumparam rovinieta de pe internet. Motivul e simplu: exista site-uri care ar putea sa ne ia banii fara sa ne ofere nimic in schimb.CNAIR informeaza ca a...

Știi că primăvara este aproape atunci când totul începe să se dezmorțească, aerul rece de iarnă se mai încălzește, iar minunatele flori de primavara încep să apară în florări. Florile reprezintă semnul cel mai sigur care te anunță că totul începe să prindă din nou culoare. Acum este timpul să afli detalii despre cele mai iubite flori de primavara:

Ghioceii 

Cine nu știe de „Vestitorul primăverii”, banalul ghiocel, dar atat de iubit și întâlnit în păduri, primăvara devreme. Ghioceii pot fi găsiți în grădini, păduri, dar pot fi crescuți și în ghivece și jardiniere. Plantarea se face prin bulbi și se face toamna. Aceștia sunt minunați răsfirați la întâmplare pe lângă copaci și pomi sau în straturi amenajate. Din păcate ghioceii nu rezistă foarte mult, mai ales dacă vremea devine caldă. Din ghiocei se extrage galantamina, un nutrient cu proprietăți de somnifer. Substanța este produsă și de alte plante cum ar fi  narcisa și crinul păianjen roșu (Lycoris radiata) și se utilizează în tratarea bolii Alzheimer.

Lalelele

Lalelele sunt extrem de populare, însă pot fi găsite o perioadă relativ lungă de timp, inclusiv vara devreme sau toamna. Plantate în grădină, toamna tarziu, înainte de îngheț, acestea înfloresc primăvara, imediat după zambile sau împreuna cu acestea. În sute de forme, mărimi și culori, lalelele sunt flori de primăvară ieftine și ușor de întreținut. Perfecte în strat, în ghivece sau jardiniere, acestea îți vor bucura cu siguranță ochii.

Știai că Olanda este cea mai mare țara producătoare de lalele? Ei bine, da: anual, în Olanda se produce cea mai mare cantitate de lalele tăiate sau în ghiveci. Din acest motiv, laleaua a devenit un simbol național pentru Olanda

Brândușele

Ușor de recunoscut după culoare și desimea în care cresc, brândușele apar aproape odată cu ghioceii, inclusiv sub zăpadă. Puțini știu ca sunt sute de specii de branduse, iar Sofranul, atât de căutat în bucătăriile gospodinelor, se extrage dintr-o specie de brândușe. Acestea se înmulțesc prin bulbi sau semințe, și pot fi ținute atât în ghiveci cât și în aranjamente florale. Brândușele apar primăvara și sunt formate din petale gingașe viu colorate de la alb, roz, mov pana la albastru.

Frezia

Frezia cu denumirea stiintifica Freesia este o plantă erbacee originară din sudul Africii, importată pentru prima dată în Europa, respectiv la sfarsitul secolului al XIX-lea. Florile sale delicate sub forma de trompeta au culori pale și variază de la alb, galben, crem, portocaliu, roz la roșu, mov chiar violet, însă doar soiurile vechi, albe sau galbene, mai pastreaza parfumul binecunoscut. Freziile albe simbolizează inocența si puritatea, freziile de culoare galbenă înseamnă prietenie și exprima fericirea, freziile de culoare mov simbolizează o iubire echilibrată dar și mister. Buchetele de frezii de culoare portocalie sunt asociate cu entuziasmul și căldura unor sentimente pe care le poarta cel care le daruieste.

Florile de primavară semnifică schimbarea anotimpului, schimbarea naturii și a vremii. Acesta reprezinta un prilej de bucurie pentru toată lumea, deoarece anunță întoarcerea zilelor plăcute și pline de soare.  Pe lângă natura care renaște, primăvara este anotimpul perfect pentru evenimentele speciale de tipul nuntilor sau a botezurilor. Temperaturile ridicate și peisajul colorat alcătuiesc decorul perfect. Pentru aranjamente florale, folosiți florile de sezon viu colorate și parfumate ale primăverii, ce urmează să vina .

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...