National

Guvernul isi arata disperarea de bani si sadeste o viitoare criza. Ce ascunde Teodorovici legat de imprumuturile uriase ale statului

0

Guvernantii se lauda, de cate ori au ocazia, cu o economie care se dezvolta ca Fat Frumos, fiind a doua cea mai mare crestere economica din UE. Cu toate astea, nu avem bani si ne tot imprumutam cu sume record.

De pe pietele externe a fost depasit deja necesarul de finantare. Ministerul de Finante anunta la inceputul anului ca va imprumuta 4,25 miliarde de euro in 2019. Suntem abia la mijlocul anului si pragul a fost deja depasit: in martie statul a luat 3 miliarde de euro, cea mai mare suma accesata pana acum la o singura iesire pe pietele externe, iar zilele trecute inca 2 miliarde de euro.

De ce s-a imprumutat cu atatia bani? Eugen Teodorovici spune ca a profitat de faptul ca dobanzile sunt mai mici acum si a luat bani si pentru anul viitor, pentru „a nu se imprumuta atunci cand arde”.

Dar faptul ca luam bani si pentru anii urmatori nu demonstreaza o gandire prudenta, strategica, pe termen lung, ci mai degraba arata disperare, considera profes…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

15 proiecte nationale care ar putea transforma Romania

Articolul precedent

Vrei sa castigi bani cu Uber sau Bolt? Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina ta, potrivit noilor reglementari

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in National