AcasăTehnologieHârtia a devenit istorie la Brașov! Gabriel Al Baba și George Anghel...

Hârtia a devenit istorie la Brașov! Gabriel Al Baba și George Anghel dezvăluie schimbările aduse de Conectx în administrația locală

Publicat pe

Articole

De ce e importantă o floră intestinală sănătoasă pentru combaterea colicilor

Când bebelușul tău plânge, ai face orice ca să-l liniștești și să îl știi bine. Ce faci însă atunci când l-ai hrănit, l-ai schimbat, l-ai luat în brațe, iar el continuă să fie neliniștit? În cele mai multe cazuri, colicii sunt cei care îi...

Județul Brașov a fost pionier în adoptarea digitalizării. Grație avansului tehnologic, funcționarii pot gestiona solicitările mai eficient, folosind chiar și dispozitive mobile atunci când este necesar. Monitorizarea cererilor se realizează la toate nivelurile, iar locuitorii au posibilitatea să comunice direct cu persoana responsabilă de solicitarea lor printr-o aplicație de mesagerie.

Povestea platformei ConectX

Gabriel Al Baba și George Anghel sunt la timonă în dezvoltarea Conectx, instrumentul digital care a revoluționat administrația brașoveană. Ambii descriu traseul acestei schimbări și impactul pozitiv asupra atât a locuitorilor, cât și a angajaților.

Platforma ConectX a fost construită pentru a răspunde cerințelor administrației locale„, declară George Anghel, având o experiență de un deceniu în conducerea proiectului Ghiseul.ro. „Ne-am dedicat studierii acestor cerințe și cunoaștem în detaliu nevoile. Structura ConectX a fost adaptată în colaborare cu administrația, astfel încât implementarea și utilizarea să fie cât mai intuitive„, completează el.

Inițiativa Brașov în lumea digitală

Brașovul a fost un lider în adoptarea soluțiilor digitale, recunoscând potențialul acestora. Am introdus platforma Conectx în 2020, cu sprijinul Consiliului Județean, fiind finanțată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2013-2020. Consiliul Județean a fost catalizatorul, facilitând adopția platformei pentru toate entitățile sale. În prezent, platforma include Consiliul Județean, instituțiile afiliate și cinci spitale, plus trei orașe: Brașov, Codlea și Săcele. În total, am dezvoltat peste 400 de medii virtuale dedicate fiecărei entități„, subliniază Gabriel Al Baba.

Strategia adoptată la Brașov a fost una de digitalizare extinsă, pornind de la nucleul format de Consiliul Județean. Liderii care susțin această transformare digitală sunt esențiali, iar Consiliul Județean a fost, în mod clar, un inovator în acest domeniu„, menționează George Anghel.

Funcționalitatea platformei

ConectX este comparată adesea cu un Facebook administrativ: funcționarii o deschid dimineața și o închid seara. Tot procesul administrativ este centralizat în această platformă. Cetățenii își transmit documentația digital, iar funcționarii o gestionează integral online.

S-a eliminat problema actelor pierdute, angajaților absenți sau întârzierilor pentru cetățeni. Procesul este fluid, transparent, eficient. Toate activitățile sunt vizibile pentru toate nivelele ierarhice, ceea ce permite o monitorizare eficientă. În realitate, digitalizarea reduce semnificativ timpul de răspuns și simplifică munca funcționarilor. O singură acțiune digitală poate înlocui multe dintre procesele tradiționale„, ilustrează Gabriel Al Baba.

Economii concrete

Adoptarea digitală a condus la o reducere dramatică a consumului de hârtie. Statisticile arată o scădere de la 2307 baxuri de hârtie în 2020 la doar 40 în 2023.

Gabriel Al Baba subliniază că reducerea hârtiei este o măsură tangibilă a progresului în digitalizare. „Evoluția de la Brașov este un exemplu, dar vedem aceeași tendință oriunde implementăm ConectX. Economia de resurse reflectă adaptabilitatea funcționarilor la tehnologie și renunțarea la printarea excesivă, ceea ce reprezintă un mare pas înainte„.

ConectX a fost adoptată de 92 de instituții în România, inclusiv în județe precum Argeș, Vaslui, Tulcea, Brașov și în Municipiul București. Proiectul, integral privat, este fructul muncii intense a echipei ConectX, având ca scop principal accelerarea digitalizării administrației românești.

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...