Sanatate

Implanturile dentare sunt de mai multe tipuri – tu ştii ce să alegi sau “mergi pe mâna” medicului dentist?

0

Pentru că tehnologia a avansat atât de mult în ultimii ani, şi implanturile dentare sunt de mai multe tipuri şi pacienții sunt nevoiți să ia o decizie în acest sens cu ajutorul medicului specialist, desigur, care vă cunoaște atât istoricul pacienților, cât și nevoile acestora.

Implanturile dentare sunt dispozitive tu formă de șuruburi fabricate din titan de înaltă puritate care sunt biocompatibile cu organismul uman, se inserează în os și îndeplinesc un succes funcțiile rădăcinii unui dinte natural. Pentru că stomatologia modernă a evoluat foarte mult în ultimul timp, atât în ceea ce privește confecționarea implanturilor dentare, cât și tehnica de inserare în os a implantului, există mai multe tipuri de implanturi, care reprezintă cea mai potrivită variantă de înlocuire a dinților lipsă, redând funcționalitatea și estetica dinților naturali într-o manieră personalizată, cu o rată de succes impresionantă, care depășește valoarea de 95%.

Implanturi dentare după formă

Există mai multe tipuri de implanturi dentare după formă, iar în ultimele decenii tehnologia a demonstrat acest lucru, pentru că au fost încercate diverse forme și dimensiuni, precum forma conică, cilindrică, lamelară sau trapezoidală. Implanturile dentare care au cea mai potrivită formă și care au fost recunoscute de către medicii specialiști din întreaga lume sunt cele de formă conică.

Majoritatea producătorilor folosesc forma conică a implanturilor, ca fiind cea mai cautata de catre reprezentanții oricărui cabinet stomatologic.

Implanturi dentare după dimensiune

Există mai multe tipuri de implanturi dentare în funcție de dimensiune, de lungimi și diametre, astfel încât medicul specialist poate alege dimensiunea corectă care se potrivește atât cu lățimea, cât și cu adâncimea osului pacientului.

Dacă implantul va fi mai mare decât înălțimea osului. atunci ultimele spire rămân neacoperite de dinți și astfel favorizează contactul între os și implant, ceea ce poate duce la pierderea implantului și a osului care l-a susținut.

De aceea, este foarte important ca împreună cu medicul specialist să se ia diametrul corect al implantului care trebuie să fie dimensionat în mod corespunzător. În cazul în care diametrul este prea mare,  osul care rămâne pe o parte și de alta a implantului va fi prea subțire pentru a susține coroana, de aceea va exista riscul de  resorbție a osului și de dezgolirea implantului.

În funcție de dimensiune există mai multe tipuri de implanturi dentare:

  • Implanturi mini foarte subțiri care se folosesc în spații înguste sau ca și implanturi provizorii.
  • Implanturi clasice care sunt mai mari ca dimensiune și sunt foarte utilizate potrivite pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă mai multor dinți sau a tuturor dinților lipsă.
  • Implanturile Fast and fixed care se inserează în zone anatomice în poziții care pot susține o lucrare fixă cu un număr mic de implanturi.
  • Implantul zigomatic care are cele mai mari dimensiuni și se folosește în cazuri speciale.

Implanturi dentare în funcție de atașarea coroanelor dentare

În funcție de atașarea coroanelor dentare, implanturile dentare se împart în

  • Implanturi care permit atașarea coroanei prin cimentare
  • Implanturi dentare care permit ataşarea prin înșurubare – cele mai des întâlnite deoarece coroana dentară se va înșuruba în bont care la rândul lui se va înșuruba în coroană.

Ghid de pariere online în vacanța de iarnă 2020-2021

Articolul precedent

Sfaturi pentru a depozita cauciucurile de vară în mod corect

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate