AcasăLifestyleInele cu diamante colorate sau albe? Diferente

Inele cu diamante colorate sau albe? Diferente

Publicat pe

Articole

Produsele menstruale organice – tot mai ușor de găsit în 2023

În ceea ce privește îngrijirea menstruală, femeile au devenit din ce în ce mai conștiente de importanța ingredientelor din produsele pe care le folosesc lunar. Discuțiile cu medicii ginecologi au ajutat la conștientizarea efectelor negative ale substanțelor toxice din produsele menstruale convenționale. Mulți au...

Nu-i asa ca sunt minunate inele cu diamante colorate? Doar ca sunt extrem de scumpe. Exista insa bijuterii cu diamante combinate cu alte pietre pretioase  (safir roz, albastru sau galben, ametist, topaz, rubin, granat, smarald). Gasesti asemenea bijuterii superbe la Kara Diamond.

Ce merita sa stii despre diamantele colorate?

Cand oamenii se gandesc la diamante, de obicei se refera la diamantele albe. Si pe buna dreptate, deoarece acestea sunt produse, conform statisticilor, de 99,9% din toate minele de diamante ale lumii.

Dar celelalte 0,1% dintre diamantele extrase sunt colorate, cu aproape fiecare culoare care exista in spectrul de culori. Sunt pietre cu o paleta imensa de nuante, si, ce e mai important decat orice, nu exista doua diamante la fel, fiecare este unica.

Nu e de mirare ca sunt mult mai scumpe decat cele albe, deoarece sunt extrem de rare si, ca si in cazul oricarui lucru care se gaseste greu sau care este unic, inclusiv in cazul diamantelor exista o legatura directa intre gradul de raritate si valoare. Cunoscatorii le apreciaza asa cum se cuvine, iar valoarea lor creste continuu, mai ales daca vorbim de unele dintre ele cu nuante si marimi impresionante.

Ce culori au diamantelor cele mai valoroase?

Diamantele colorate pot avea preturi astronomice, pe care doar persoanele foarte bogate si le pot permite. Iata in continuare o mica lista cu cele mai valoroase diamante colorate, dupa carate.

  • Diamantele rosii. Sunt cele mai rare si mai scumpe pietre pretioase din familia diamantelor. Unii sustin ca exista, de fapt, doar vreo 20 de diamante rosii „adevarate” descoperite pana acum in intreaga lume.
  • Diamantele verzi. Sunt si ele foarte rare. Dupa cum spun cei din domeniu, in medie nu intra decat circa 10 diamante verzi intra pe piata diamantelor in fiecare an.
  • Diamantele albastre. Desi se gasesc in numar mai mai mare pe piata, reprezinta doar 1% din toate diamantele colorate din lume si se extrag din India, Australia si Africa de Sud.
  • Diamantele roz. Foarte dorite de catre femeile de pretutindeni, cele mai multe se gasesc in mina Argyle din Australia. Culoarea sa provin dintr-o deformare a structurii moleculare a rocii.
  • Diamantele galbene sau diamante „canar”. Aceste diamante sunt mult mai frecvente in randul diamantelor colorate.
  • Diamantele maro. Conform specialistilor sunt cele mai comune dintre diamantele colorate.
  • Diamantele negre. Se extrag din Africa Centrala si Brazilia. Cel mai scump diamant negru gasit vreodata a fost vandut in 2006 pentru 352.000 de dolari.

Toate diamantele colorate sunt naturale?

Nu. Exista doua tipuri de diamante colorate: diamante colorate tratate si diamante colorate naturale. Diamantele colorate tratate valoreaza mult mai putin si oricare dintre documentele pietrei trebuie sa indice ca a fost tratata. Asadar, nu te lasa indus in eroare!

Diamantul alb vs. diamante galbene

Diamantele albe pot avea o nuanta galbena, insa aceasta nu este acelasi lucru cu un diamant galben. Clasele de culoare ale diamantelor albe variaza de la D la Z, D fiind complet incolor si Z culoarea galbena. Diamantele incolore sunt mai de dorit decat tonurile galbene, deoarece acestea sunt considerate a fi un grad slab de culoare.

Diamantele galbene sunt de un galben intens care se incadreaza dincolo de Z pe scara gradului de culoare. Spre deosebire de diamantele albe, cu cat este mai puternic galbenul in diamantele galbene, cu atat sunt mai valoroase.

Diamantele din clasele D, E, F, conform specialistilor sunt de o calitate deosebita. Aceste pietre pretioase mai sunt numite si incolore sau albe rare. Sunt vandute si la un pret mai ridicat decat celelalte.

Clasele G si H se refera la acele diamante albe rare sau de un alb fin. Pana aproape de J, diamantele sunt clasificate drept aproape incolore si sunt considerate de calitate buna.

Asadar, daca nu iti permiti un inel cu un diamant colorat rar, poti sa te orientezi catre o bijuterie cu diamante albe, dar de o calitate exceptionala. Intra pe karadiamond.com si alege de acolo una pe placul tau!

Ultimele articole

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...

De ce să utilizezi un calendar de social media în promovarea afacerii tale

Utilizarea unui calendar de social media este esențială în promovarea afacerii tale în era...

Articole asemanatoare

Misterioșii ochi hazel: Culoarea unică și caracteristicile lor distincte

Ochii hazel, o raritate în lumea culorilor ochilor, este un atribut deosebit al fruumuseții....

Plănuiești să îți cumperi un telefon iPhone 15? Câteva accesorii de care poți avea nevoie

Odată cu lansarea noului iPhone 15, apare și nevoia accesoriilor destinate acestuia. Dacă plănuiești...

Cum te poate ajuta Excel-ul dacă ești freelancer

Puțini mai sunt cei care nu au auzit de Microsoft Excel și la fel...