AcasăTehnologieInternet banking-ul. Avantajele si dezavantajele sale

Internet banking-ul. Avantajele si dezavantajele sale

Publicat pe

Articole

Top 10 cei mai doriți angajatori din România

Îți cauți un nou loc de munca și vizezi companiile de prestigiu din România? Află care sunt cei mai doriți angajatori și pregătește-ți un CV pe măsură! Catalyst Solutions a realizat un studiu pe un eșantion de 19.281 de respondenți, juniori și candidați cu...

In zilele noastre, datorita progresului tehnologic, nu trebuie sa iti mai parasesti casa pentru a-ti putea gestiona banii acumulati in contul personal. Serviciile bancare realizate direct pe internet devin o forma din ce in ce mai frecventa de gestionare a finantelor persoanelor fizice, deoarece sunt convenabile din toate punctele de vedere si, cel mai important lucru permit clientilor ca sa economiseasca timp pretios.

In plus, in paleta actuala de solutii internet banking, multe institutii din Romania ofera deja posibilitatea de a-ti crea chiar si un cont de la distanta. Intra chiar acum pe e-bancamea.ro pentru detalii in acest sens.

Tu ai deja un cont bancar online?

Una dintre cele mai importante institutii atat pentru antreprenori, cat si pentru persoane private este banca. Marea majoritate a activitatilor care obisnuiau sa solicite clientului sa viziteze sucursala pot fi acum efectuate prin internet. Portalurile autorizate corespunzatoare faciliteaza configurarea rapida a unui cont, comanda unui transfer sau deschiderea unui depozit. Atunci cand se utilizeaza serviciile bancare digitale, nu mai exista niciun obstacol in a plati de la distanta achizitiile facute prin internet.

In prezent, tot mai multe persoane se gandesc serios ca a sosit vremea ca sa treaca la servicii bancare electronice ca parte a unui cont bancar. 

Crearea si activarea unui cont bancar online nu dureaza mai mult de jumatate de ora si sunt o garantie ca majoritatea, daca nu chiar toate operatiunile viitoare efectuate in acel cont nu vor necesita parasirea locuintei sau biroului.

Optiunea de a beneficia de servicii bancare online ca parte a contului tau deja existent poate fi solicitata fie personal la sucursala la configurarea contului, dar exista acum si o metoda mult mai simpla pentru vechii si noii clienti ca operatiunile sa fie efectuate 100% digital. Evident, oricand poti ca sa ceri detalii prin linia telefonica directa sau sa vizitezi sucursala fizica a bancii al carei client esti sau vrei ca sa devii. 

Pentru a deschide un cont electronic, va trebui doar sa dai online datele tale si apoi sa activezi serviciile bancare online pe portalul corespunzator, conform indicatiilor de pe site-ul oficial al institutiei financiare respective.

Internet banking: avantaje

Din punct de vedere obiectiv, serviciile bancare online au multe avantaje ce nu pot ca sa fie contestate.

Confortul este cel mai apreciat beneficiu a acestei forme de gestionare a conturilor bancare. Sucursalele institutiilor financiare au un orar conform caruia primesc clientii. Nu functionarii se pliaza pe programul beneficiarilor, ci invers.

Timpul. Se intampla de multe ori ca un client sa faca un transfer noaptea, dimineata devreme sau in concediu, poate chiar de Craciun sau Paste, cand sucursalele sunt inchise. In astfel de situatii, serviciile bancare online nu economisesc doar timpul care ar fi cheltuit pentru transport sau asteptare la coada la banca, ci si bani, deoarece este accesarea acestei metode digitale este complet gratuita.

Se poate gestiona prompt contul bancar de oriunde din lume. Ai nevoie doar de acces la la internet pe computer, smartphone sau tableta. Datorita serviciilor bancare online, nu exista nicio problema cu diversele cumparaturi facute din magazinele electronice. Aceasta reprezinta o facilitate deosebita pentru persoanele bolnave, cu dizabilitati sau care pur si simplu nu le place sa viziteze mall-urile sau nu au timp pentru ele si, in acelasi timp, apreciaza la cote inalte confortul. Sau, in perioadele de lockdown in care, sanatos sau bolnav de coronavirus, trebuie sa stai izolat la domiciliu.

Internet banking: dezavantaje

In cazul operatiunilor bancare online, este dificil gasit dezavantaje majore. Cu toate acestea, exista unul important de retinut: atacul hackerilor.

Multi infractori informatici se dau drept reprezentanti ai bancilor si, sub pretextul ca verifica anumite aspecte legate de contul personal, incearca sa obtina date sensibile de la client, spre exemplu datele de conectare si parola pentru serviciile bancare online sau numarul de identificare. Asadar, mare atentie la aceasta categorie de hoti moderni!

De asemenea, poate fi periculos sa accesezi in calitate de client bancar link-uri furnizate prin e-mail ce par a fi de la banca ta. Infractorii de acest tip genereaza inclusiv pagini false de conectare la banca pe internet care seamana foarte mult cu site-urile oficiale ale institutiilor financiare reale. Dupa introducerea datelor personale, datele de conectare si parola sunt copiate si furate de hackeri. 

Pentru detalii deschiderea unui cont bancar online, serviciile digitale si protectia cand folosesti sistemul de internet banking intra pe e-bancamea.ro!

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...