Stiinta

Istoria laptelui praf, de la soldatii mongoli, la medicii rusi

0

Laptele praf este un produs lactat obtinut printr-un proces simplu, format din doua etape. In prima etapa, laptele este pasteurizat si concentrat prin evaporare. Apa prezenta in mod natural in lapte este partial eliminata. Ceea ce rezulta dupa evaporarea continutului de apa, este lapte concentrat. Apoi, in cea de a doua etapa, laptele concentrat este pulverizat in particule fine intr-un jet de aer fierbinte eliminandu-se astfel complet apa si rezultand laptele praf.

Unul dintre scopurile transformarii laptelui in praf este pastrarea acestuia; laptele praf are o durata de valabilitate mult mai lunga decat laptele lichid si nu trebuie sa fie refrigerat, datorita continutului scazut de apa. Un alt scop este de a reduce volumul, pentru a fi transportat mai usor.

Laptele praf poate aparea in diverse forme precum: lapte praf integral, lapte praf degresat, iaurt praf, produse praf din zer sau amestecuri de lapte praf. Unele variet…

Citeste mai mult pe Charmy.ro

Cu intarziere de peste 3 ani, 43 de kilometri din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi inaugurati, in august

Previous article

A fost creat un mic robot, inspirat de gandaci. Nu-l uri, se poate dovedi util in situatii de viata si de moarte! (Video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stiinta