AcasăDiverseIzolarea termică a unui open space: 4 sfaturi

Izolarea termică a unui open space: 4 sfaturi

Publicat pe

Articole

Top 10 plaje in Corfu

Se spune ca este greu sa rezisti apelor calde turcoaz din Corfu. Si aceasta deoarece de la minusculele pietre ascunse sub pinii aflati de-a lungul coastei de nord-est si pana la plajele surprinzator de lungi, cu nisip auriu, totul face orice fel de turist...

Locuințele open space au început să fie preferate de români, fiind un mod elegant și rafinat de a amenaja la interior. Îmbucurător este și faptul că beneficiarii iau în calcul varianta izolării termice, mai ales că o astfel de amenajare presupune un spațiu amplu de circulație a aerului. Dacă și tu vrei să îți amenajezi o locuință în stil open space și să o și izolezi, iată câteva soluții care să te ajute să lucrezi eficient.

Folosește vată minerală pentru izolare

Primul pas spre realizarea unei izolații potrivite este alegerea materialului de izolare. Vei avea nevoie de un material care să îți ofere eficiență, așa că folosește ca izolator vata minerala. Aceasta are proprietăți foarte bune de izolare, lucru demonstrat de coeficientul foarte mic de conductivitate termică pe care îl are. 

Astfel, și vata minerală bazaltică și vata de sticlă reprezintă materiale de izolare pe care te poți baza, care îți oferă o bună ventilare la nivelul pereților, dar care nu lasă căldura să iasă sau să intre.

Pune folie de aluminiu la intersecția plăcilor de vată minerală

Pentru a monta un sistem de izolare cu vată minerală, ar trebui înainte de orice să ai în vedere realizarea structurii formate din profile metalice. Acestea se prind cu șuruburi de tavan și pardoseală, la circa 15 cm distanță de perete. În acest fel se creează un spațiu care va fi umplut ulterior cu vată minerală. Aceasta trebuie tăiată la dimensiuni potrivite, dar la joncțiunea dintre două plăci este nevoie de o izolare mai bună. Poți folosi, în acest scop, benzi adezive cu folie de aluminiu, care să păstreze căldura la interior și care să protejeze rosturile de schimburi de temperatură. Ulterior, poți închide structura cu rigips, iar acest lucru îți va garanta o bună izolare a amenajării open space.

Nu comprima vata 

Dacă vrei ca sistemul tău de izolare să fie unul performant, atunci va trebui să ai în vedere aranjarea corectă a materialului izolator. Vata minerală nu trebuie să fie comprimată în interiorul structurii ci lăsată liberă, astfel încât să constituie o barieră împotriva schimburilor de temperatură. În caz contrar, nu faci altceva decât să o comprimi inutil, iar izolația nu va mai putea lucra eficient.

De asemenea, specialiștii recomandă păstrarea a câțiva centimetri liberi între perete și rigips (ex: 10 cm izolație și 3-4 cm liberi până la zid) pentru a asigura un spațiu corect de ventilare a vaporilor și a maselor de aer. În acest fel condensul se reduce, iar vaporii de apă pot circula spre exterior, fără a fi reținuți în structura materialului izolator. 

Nu uita de folia anticondens

Atunci când izolezi o locuință amenajată open space trebuie să ai în vedere faptul că bucătăria nu va mai fi delimitată prin ziduri. Astfel, vaporii uzuali se vor disipa în mediul interior, iar acest lucru poate duce la apariția condensului. Folosește folia anticondens pe suprafața izolației, astfel încât aceasta să asigure protecția necesară locuinței. Este posibil ca la acest pas să ai nevoie de ajutor din partea specialiștilor pentru montaj, chiar dacă folia  se întinde efectiv pe suprafață. Unele folii au marcaje pe ele care îți arată direcția lor de dispunere, în funcție de tipul izolării pe care o alegi (de la interior spre exterior sau de la exterior spre interior).

Un apartament open space este cu adevărat o amenajare specială, însă în același timp este și o provocare constructivă. Nu uita aceste sfaturi și soluții atunci când instalezi izolația casei tale, pentru ca în final să te poți bucura de confort. 

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...