Stiri

Kruk te poate ajuta dacă ai dificultăți în plata datoriilor

0

Fluxul de numerar al oricărui agent economic este un motor care asigură buna desfășurare a activității. Din acest motiv este necesar un grad sporit de vigilență în gestionarea tuturor resurselor financiare. Limitarea volumului de creanțe neplătite este esențial.

Debitorii – persoane fizice, o povară pentru multe firme din România

Dacă pentru debitorii persoane juridice există proceduri speciale care de cele mai multe ori permit recuperarea datoriilor, când vorbim de produse și servicii neplătite de către persoane fizice lucrurile devin extrem de spinoase.

Acumularea de  astfel de  găuri financiare pot să destabilizeze teribil o firmă, uneori aducand-o chiar în pragul falimentului.

Executarea silită a datoriilor nu este întotdeauna rezolvarea cea mai fericită, deoarece necesită mult timp, energie și taxe ce trebuie plătite inițial.

Plus că absolut niciodată când este vorba de o executare silită tradițională a unei persoane fizice nu poți ca să fii sigur de rezultat. Și, ce e mai important, nici nu poți face o apreciere nici măcar aproximativă a timpului în care vei recupera respectiva datorie.

Kruk Romania – un nume cu notorietate în materie de recuperare datorii

Recuperarea banilor cuveniți poate fi o problemă care are totuși o rezolvare mult mai agreabilă: realizarea operațiunii de către o companie de colectare specializată, precum este Kruk Romania.

Foarte interesant este că debitorii care lucrează cu această companie și care plătesc eșalonat datoriile în baza unui plan particularizat, vor evita ca pe viitor să mai intre în capcana datoriilor pe care nu le pot achita, deoarece la finalul colaborării cu Kruk vor avea și cunoștințe din domeniul educației financiare.

E trist că în România nu se fac pe scară largă cursuri gratuite despre cum să îți administrezi bugetul personal.

Chiar și când unii experți în domeniu le fac, la ele de regulă participă fix acei oameni care, cât de cât, sunt conștienți de importanța acestui domeniu și de modul în care a avea informațiile necesare și a le pune în aplicare sunt aspecte fundamentale în epoca consumatoristă în care trăim.

Iată că oamenii de la Kruk Romania au decis că, totuși, cei mai interesați de domeniu ar trebui să fie aceia care deja au simțit pe pielea lor cum este să ai datorii pe care să nu poți ca să le plătești la timp și cum ți se poate dezechilibra puternic viața din acest motiv.

Plata datoriilor restante, un semn de responsabilitate pentru orice debitor

Un debitor ar trebui să conștientizeze faptul că din cauza facturilor neplătite, companiile deseori sunt puse în imposibilitatea de a mai continua ca să funcționeze corect, ceea ce are efecte devastatoare din multe de vedere: nu mai poate să producă sau să distribuie produsele și/sau serviciile în cantitatea și calitatea de altădată, angajații nu mai pot fi plătiți la timp sau pot să fie necesare reduceri de personal, agenții economici pot să intre chiar în faliment, deoarece nu își mai pot achita la vreme furnizorii și ceilalți parteneri de afaceri.

Conștientizarea faptului că fiecare om din societate trebuie să fie responsabil pe toate aspectele vieții sale, inclusiv în privința administrării bugetului personal și al plății la timp a oricărei datorii este singura cale pentru prosperitatea la nivel individual și colectiv.

Un profesionist în colectare datorii este necesar a fi în măsură de a propune proceduri de recuperare cât mai specifice, pentru a-și atinge obiectivele. El trebuie să strângă informații detaliate, reale, pentru a cunoaște situația concretă în care se găsește un anume debitor (client).

Doar astfel va putea ca pe cale amiabilă să stabilească un plan eșalonat de rambursare al datoriei care să nu sufoce debitorul, ci să îl ajute să se reechilibreze financiar, în condițiile în care achită și tot ce are de datorat.

Dacă acest demers se face în condiții de deplină legalitate, cu empatie, lucrurile se vor așeza rapid pe calea cea bună, spre satisfacția ambelor părți.

Business Challenge 2019, Bucuresti: „It’s all about Success and Failure, but most of all it’s about not giving up!

Articolul precedent

Vanzarea de actiuni Telekom catre Orange: Consiliul Concurentei nu a primit nicio informare oficiala

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Stiri