AcasăDiverseLa ce trebuie să fii atent atunci când contractezi un credit de...

La ce trebuie să fii atent atunci când contractezi un credit de refinanțare

Publicat pe

Articole

Divertisment online. Puteți încerca pentru a vă bucura

Zeci de miliarde de utilizatori vizitează site-uri online în fiecare zi dintr-un anumit motiv. Unii merg acolo pentru a cumpăra produse sau pentru a căuta rezultatele unui anumit lucru. Alții deschid și aceste site-uri pentru a reda muzică sau jocuri video. Ne așteptăm ca aceste...

Atunci când te-ai hotărât că un credit de refințare este soluția cea mai bună pentru acoperirea unui împrumut mai vechi trebuie să aveți în vedere următoarele aspect esențiale:

Mai întâi trebuie să aveți grijă ca rata lunară a noul credit să nu fie prea mare decât ceea ce puteți rambursa, pentru că nu vă realizați obiectivul propus. Dacă vă îndatorați excesiv, se poate să aveți probleme în a rambursa creditul contractat și astfel nu se rezolvă deloc vechea problemă de rambursare a creditului, ci dimpotrivă probeleme se agravează.

Refinanțarea înseamnă cumularea datoriei deja existente la noul credit. Astfel, dacă aveți un credit contractat de câțiva ani și ai plătit regulat ratele, acum au mai rămas doar câteva rate de rambursat către instituția creditoare. Prin creditul de refinanțare puteți avea acces la un împrumut financiar necesar pentru a rambursa anticipat creditele existente deja și constituirea unui nou credit în condiții mai avantajaose de rambursare, cu o rata a dobânzii mai mica.

Vă recomandăm să apelați la o refinanțare de credit atunci când vă este greu să vă plătiți ratele lunare deja contractate. Poate fi vorba de un împrumut într-o altă monedă decât cea națională, care din cauza fluctuației monedei pe piața valutară sau a clauzelor contractuale a devenit dificil de rambursat și de aceea varinata de recreditare devine o soluție mai bună. Puteți folosi un calculator de refinanțare de pe portalul nostru pentru a compara ofertele existente pe piață.  Astfel aveți numerose opțiuni de rezolvare a problemei dumneavoastră financiare și vă scutește de drumurile la instituții creditoare. Puteți economisi astfel timp și aveți posibilitatea să  alegeți soluția financiară potrivită pentru dumnevoastră.

Un alt aspect ce necesită o atenție sporită din partea ta este dobânda. Majoritatea dobânzilor pentru credite sunt influențate de dobânda anuală efectivă (D.A.E.), care reprezintă costul total al creditului la consumator, exprimat în procent anual din valoarea creditului total acordat. Fiți atenți ca dobânda anuală efectivă să fie mai mică la creditul de refinanțare decât la cele pe care le ai în curs, pentru că numai așa veți avea o rată mai mica de rambursat.

De asemenea, moneda în care este luat creditului contează pe termen mediu sau lung, mai ales în cazul în care alegeți unul în valută. Nu uitați insă că există riscul de a suporta costuri mai mari din cauză fluctuațiilor de schimb valutar. Practic se acoperă și deprecierea leului național în raport cu acea valută internațională. Cu alte cuvinte, luați în calcul și fluctuațiile de pe piața valutară, mai ales dacă  veniturile dumneavoastră sunt realizate în modedă națională. Regula principală de care trebuie să țineți cont este simplă: luați credit în moneda în care sunteți plătit ca să plătiți și o eventuală deprecire a monedei naționale în raport cu euro, dolarul sau francul elvețian.

Împrumuturile acordate în mod rapide și eficient de instituțiile financiare nebancare pot fi și ele folosite pentru refinanțarea unor credite deja contractate. Aceste produse nebancare oferă, în cele mai multe cazuri, sume mici și termene de rambursare reduse, dar puteți să contractați mai multe în același timp ca să vă acoperiți nevoile urgente. Dobânda lor foarte mare nu recomandă aceste credite cu perioadă lungă de rambursarese, dar puteți opta pentru varianta de a prelungi creditarea, dacă aveți nevoie de bani în continuare. De exemplu, puteți fi refuzat pentru că nu aveți suficientă vechime în muncă sau venituri salariale constante. În acestă situația, un credit de refinanțare este soluția ce vă poate ajută să rambursezi împrumuturile foarte mari și să rămâneți și cu niște bani pe lângă, la o dobândă acceptabilă care să vă permită să o plătiți la timp.

Doar după ce ai analizat cu atenție toate aceste informații și ofertele existente pe piața bancară și nebancară poți lua un credit de refinanțare care să vină în sprijinul tău și nu să-mi provoace dezechilibre financiare majore. Ele au fost gândite în acest sens, dar trebuie să se și potrivească cu datele financiare și perosnale ale clientului. În anumite cazuri, creditele de refinațare sunt cea mai bună soluție pentru cei ce vor să-și îmbunătățească condițiile de derulare ale unui contract de împrumut deja contractat.

Sursă: online-imprumuturi.ro

Ultimele articole

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Articole asemanatoare

Designul exterior inovator: Avantajele pergolelor retractabile

În lumea designului exterior, pergolele retractabile reprezintă o inovație remarcabilă care combină estetica și...

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...