AcasăSanatateLapte praf pentru nutriția copilului tău

Lapte praf pentru nutriția copilului tău

Publicat pe

Articole

Cum incearca un start-up FinTech israelian sa ajute bancile in „batalia” cu Facebook, Google sau Amazon: in Romania lucreaza cu Banca Transilvania

In ultimii ani, gigantii de tehnologie precum Google, Apple sau Amazon au inceput sa “muste” din felia bancilor, lansand diverse produse si solutii care ii fac pe utilizatori sa interactioneze din ce in ce mai putin cu banca atunci cand… Sursa: Wall-Street.ro Articolul Cum...

Formulele de lapte praf conțin toate ingredientele necesare pentru sănătatea, creșterea și dezvoltarea optimă a celor mici. Cu toate acestea, producătorul recomandă ca alăptarea să continue cel puțin până la vârsta de 6 luni (conform recomandărilor OMS), deoarece consideră că laptele matern satisface cel mai bine nevoile nutriționale specifice nou-născuților.

Lapte praf, înlocuitor al laptelui matern

Uneori, laptele praf poate înlocui alăptarea chiar și în primele 6 luni din viața ale bebelușului. Este potrivit pentru utilizare ca hrană principală sau numai ca parte a unei diete variate. Pentru a ști ce fel de lapte praf să dai copilului tău, solicită sfatul medicului pediatru, înainte de a hrăni copilul cu o anumită formulă de lapte praf cumpărată aleatoriu. Dacă nu poți sau nu vrei să alăptezi, atunci laptele praf va satisface cu siguranță nevoile specifice ale bebelușului până la 12 luni și chiar după.

Alăptarea, ar trebui să fie totuși o prioritate pentru fiecare mamă tânără. Nu este deloc ușor, dar dacă ai dificultăți, solicită ajutorul medicului pentru ca acesta să prescrie tipul de lapte ce poate suplimenta alăptarea bebelușului. În ciuda tuturor eforturilor depuse, unele mame nu-și pot alăpta copiii. În astfel de cazuri, bebelușul trebuie hrănit cu o formulă de lapte praf. Nu trebuie să îți faci griji, deoarece bebelușul poate fi hrănit foarte bine și cu lapte praf.

Cum se pregătește amestecul de lapte praf?

Pregătirea laptelui praf pentru bebeluși nu este deloc complicată, dar când nu ai mai făcut-o, poate părea înfricoșătoare. Este important să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj, care indică cât din amestecul de lapte este dizolvat într-o anumită cantitate de apă. Apa pe care o folosești pentru a prepara amestecul de lapte ar trebui să fie fiartă. Sticlele și suzetele trebuie sterilizate în fiecare zi după ce au fost spălate bine.

Conform noilor recomandări, fiecare biberon de lapte trebuie pregătit imediat înainte de a hrăni copilul. Apa cu care este preparat laptele trebuie să fie la temperatura corpului. Poți verifica acest lucru picurând puțină apă pe interiorul antebratului. Dacă nu simți fierbințeala picăturilor de apă, înseamnă că temperatura este adecvată. Nu pregăti laptele praf cu apă fierbinte, deoarece ai putea scădea calitatea acestuia.  Nu este corect să dai lapte bebelușului, care a fost pregătit cu 2 ore înainte, deoarece amestecul de pulbere conține bacterii care încep să se înmulțească în apă călduță, lăsată să stea ore în șir. Pudra uscată este ușor de depozitat și poți obține cu ușurință apă fiartă, chiar și atunci când ești departe de casă.

Lapte praf – Compoziție

Laptele praf conține cantitatea de vitamine, microelemente și substanțe nutritive corespunzătoare nevoilor corpului copilului în creștere și oferă caloriile necesare legate de vârstă. Fibrele dietetice prebiotice din compoziția laptelui praf sunt similare cu cele din laptele matern, ajutând la întărirea funcțiilor de protecție a intestinelor bebelușului.

Probiotice din laptele praf, cum ar fi lactobacillus viu l. fermentum izolat, sunt asemănătoare cu cele din laptele matern. Amestecul de Omega-3 și Omega-6 sunt necesare pentru creștere și dezvoltare armonioasă, iar nucleotidele sunt necesare pentru întărirea sistemului imunitar, protejarea împotriva infecțiilor și a altor boli. Laptele praf organic, are un efect benefic asupra formării imunității și reduce riscul de alergii.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...