Diverse

Microfoanele spion, unele dintre cele mai populare gadgeturi

0

Tehnologia din ziua de astazi a facut salturi uluitoare si de aceste progrese spectaculoase se poate bucura fiecare dintre noi. Si asta, pentru ca este vorba in general de  o oferta generoasa, intr-o diversitate de domenii si care se adreseaza tuturor, aproape fara restrictii si nu doar unei caste privilegiate.

Iar printre multele dispozitive de tot felul care ne fac zilnic viata mai buna si mai usoara se numara si microfoanele spion. Daca un astfel de microfon spion cu ani in urma il observam fascinati in filmele din seria celebra James Bond, de exemplu si reprezenta unul dintre elementele – cheie in intrigile incitante ale scenariilor acestora, aproape ca ne era greu sa concepem ca se va transforma in ceva banal, la indemana oricui isi va propune sa-l utilizeze pentru un anumit scop. Evident, astfel de echipamente realizate in baza unor tehnologii avansate starnesc mult  interes, curiozitate si dorinta de a le folosi, in unele situatii, nechibzuit si chiar in scopuri cel putin discutabile.

Dincolo de aceste cazuri de utilizare a acestor gadgeturi in scopuri mai putin onorabile pentru cei care recurg la asa ceva, de cele mai multe ori microfoanele spion isi au rolul lor pe deplin justificat si functiile cu care sunt dotate acestea pot ajuta semnificativ in multe cazuri.

Astfel, aceste dispozitive pot fi niste aliati importanti in stabilirea adevarului intr-o situatie controversata si cu efecte negative. De exemplu, au fost situatii cand un microfon spion a fost cel care a ajutat la demonstrarea unor abuzuri, fie cazuri in care parinti ingrijorati au montat un astfel de dispozitiv minuscul si performant in jucaria copilului de exemplu si li s-au putut confirma suspiciunile legate de vreo ingrijitoare sau educatoare de la gradinita celui mic sau a bonei care il are in grija acasa, in absenta lor. 

Tot gratie unor microfoane spion pot fi scoase la iveala adevaratele caractere ale unora dintre colegi, apropiati, rude sau alte persoane cu care se interactioneaza, dezvaluite prin redarea unor conversatii care privesc direct persoana care apeleaza la aceasta strategie.

De asemenea, tot prin intermediul functionarii unui asemenea gadget, cei care il utilizeaza isi pot lua masuri de protectie, odata ce au aflat, de exemplu, faptul ca au fost subiectul unei amenintari, a unor planuri care il dezavantajeaza sau care il pun intr-un anumit pericol, gratie  conversatiei inregistrate de microfonul spion.

Ce unelte nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie bine pusa la punct?

Articolul precedent

Top seriale de dragoste

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse