Poate că membrii familiei când aud că la cina sau la prânz din nou este “pui la cuptor”, se gândesc cu teroare că preparatul seamănă cu cel de săptămâna trecută şi că gustul este acelaşi, iar aceasta rutină nu este chiar cea mai bună alegere a gospodinelor.
Carnea de pui este uşoară, săţioasa, delicioasă, poate fi preparată în mai multe moduri şi chipuri şi există numeroase reţete simple, rapide şi gustoase, care nu implică prăjeala, ci preparare termică la cuptor. Reţetele de pui la cuptor pot fi preparate cu pulpe, cu puiul întreg, cu aripioare, cu ficăţei sau cu alte părţi ale puiului şi vor fi la fel de delicioase.
5 moduri de a prepara pui la cuptor
Există foarte multe moduri de a prepara puiul la cuptor, iar rezultatele sunt puţin spus delicioase:
- reţetă de piept de pui la cuptor cu caşcaval şi cu cartofi, asezonate cu multă verdeaţă, o reţetă cât se poate de delicioasă şi pe placul celor mici şi celor mari, o reţetă uşor de preparat cu puţine ingrediente;
- reţeta clasică de pui întreg la cuptor pe sticlă, cu garnitură de cartofi copţi în aceeaşi tavă, ideală pentru masa de prânz sau pentru atunci când există invitaţi la masă, invitaţi ce trebuie impresionaţi;
- reţeta modernă de pulpe de pui la cuptor cu legume verzi şi sos de soia, în care toate aromele păstăilor, broccoli şi ale puiului se îmbină perfect cu aromă exotică a sosului de soia;
- reţetă de piept de pui la cuptor cu muştar şi cartofi cu rozmarin, ideală pentru invitaţii pretenţioşi;
- reţeta exotică de pui la cuptor cu năut şi roşii.
Cum prepari carnea de pui la cuptor, cu caşcaval, smântâna şi verdeţuri?
Carnea de pui se prepară cel mai bine alături de cartofi la cuptor, caşcaval şi smântână, aceasta cremoasă reţeta gratinată poate fi condimentată cu usturoi, bucăţile vor fi fragede, cartofii rumeniţi vor fi învăluiţi în sosul cremos de smântână şi acoperiţi de caşcaval gratinat. Aşadar, este nevoie de 500 de grame de carne de pui, de sare, piper, usturoi după gust, unt şi 750 de grame de cartofi, precum şi de o ceaşcă de smântână dulce lichidă şi 200 de grame de caşcaval ras şi 2 legături de verdeaţă tocată.
Se spală, se porţionează şi se aşează toate ingredientele în tavă şi se condimentează, se stropesc cu ulei sau se ung cu unt, se dau la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute şi se adăugă la final smântâna şi caşcavalul ras. Ultima etapă a preparării este adăugarea verdetei tocate mărunt şi servirea alături de o salată delicioasă, de mămăligă aburindă sau de chifle proaspete.