Lifestyle

Pantofii cu toc sau fiecare centimetru conteaza

0

Cativa centimetri in plus pot face diferenta! Este vorba despre tocuri! Poate ca nu-ti poti alege inaltimea, dar iti poti alege tocurile. Pantofii cu toc sunt cel mai de pret accesoriu pentru majoritatea femeilor. Aflata pe tocuri, o femeie se simte pur si simplu deasupra lumii intregi. Si nu vorbim doar despre modelele care defileaza pe podiumurile de prezentare. Pantofii cu toc evidentiaza senzualitatea mersului feminin, ceea ce da incredere femeilor.

Oamenii de stiinta din Franta au confirmat unele dintre aceste opinii printr-un studiu de cercetare, potrivit CNBC. Ei au rugat mai multe femei sa poarte balerni, tocuri scurte si tocuri inalte si sa intre intr-un bar, si au descoperit ca femeile care au purtat tocuri inalte au fost abordate mai des de barbatii interesati. Acest lucru indica faptul ca exista o asociere sporita intre purtarea tocurilor inalte si atractivitatea sexuala. In cadrul altui studiu, femeile au fost puse sa mearga pe strada si sa se prefaca ca scapa pe jos o manusa. In timpul acestui test, cei mai multi barbati au alergat sa inapoieze manusa celor care purtau pantofi de dama cu toc.

Cine a inventat pantofii cu toc?

In anii 1500, armata persana a venit cu o inovatie la calcaiul incaltamintei pentru ca soldatii sa isi tina mai usor picioarele in scara de la saua calului. Aristocratia europeana a admirat mult armata persana, considerata cea mai puternica si de succes armata din lume. Ca de obicei, cand cineva admira pe cineva, au inceput sa-i imite. Aristocratii au inceput sa poarte tocuri pentru a semana cu barbatii pe care ii admirau. Ca de fiecare data, atunci cand elita adopta o moda, aceasta tinde sa se raspandeasca in randul tuturor claselor sociale. Astfel, atat femeile cat si barbatii, au inceput treptat sa poarte pantofi cu toc.

Femeile iubesc tocurile nu doar din cauza barbatilor

Astazi, femeile nu poarta tocuri doar pentru a impresiona barbatii. Atunci cand o femeie se urca pe tocuri, mersul lor se transforma fiind obligate sa isi miste soldurile. Aceasta miscare aminteste femeilor ca sunt femei, iar acest lucru le creste increderea in sine. Femeile pe tocuri sunt adesea femei puternice. Daca ati face o cautare pe Google folosind cuvintele „femeie de afaceri”, veti constata ca majoritatea imaginilor va vor arata femei purtand pantofi cu toc.

In anumite profesii, pantofii cu toc pentru femei fac parte din ceea ce numim un „look profesional”. Ideea este ca tocurile au fost si sunt inca asociate cu ideea de putere si privilegiu.

Semnificatia orelor fixe – de la 00.00 la 24.00

Articolul precedent

Curs valutar BNR astazi, 6 mai: leul incepe saptamana in crestere fata de euro, dar mai ales fata de dolar

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle