AcasăSanatatePoți lupta împotriva Covid 19 cu lămpi UV pentru dezinfectare

Poți lupta împotriva Covid 19 cu lămpi UV pentru dezinfectare

Publicat pe

Articole

Cum alegem aerul condiționat perfect pentru nevoile noastre?

O veche vorbă românească spune să-ți faci iarna car și vara sanie. Și cum aproape nimeni nu prea-și mai face car în ziua de azi, o vorbă mai bună ar fi să-ți pui iarna aer condiționat și vara să-ți repari acoperișul. Confortul casei noastre...

Radiațiile UV au fost folosite cu mult timp și cu succes în medicină, pentru dezinfectarea sălilor de operații, a saloanelor și a altor încăperi ale secțiilor infecțioase, în laboratoare și în producția de medicamente. Lămpile germicide fără cuarț și ozon s-au dovedit eficiente în dezactivarea bacteriilor, a virusurilor și a ciupercilor dăunătoare sănătății umane. 

Tipurile de lămpi UV pentru dezinfectare din magazinul online biocomp.ro, adaptate pentru utilizarea în viața de zi cu zi, s-au dovedit a fi eficiente în timpul pandemiei Covid 19, precum și în perioadele de epidemii sezoniere. Cu aceste lămpi UV pentru dezinfectare, toată familia va rămâne  sănătoasă, chiar dacă un membru al acesteia este bolnav. 

Lămpile UV bactericide fără ozon, care generează un spectru mai larg de radiații UV, au baloane de sticlă uviolică care nu permit trecerea ozonului, dar au totuși un efect bactericid asupra aerului interior. Radiația UV de la astfel de lămpi creează o barieră aeriană împotriva intrării virusurilor și bacteriilor în cameră. Astfel de lămpi sunt, de asemenea, utile pentru tratamentul bolilor ORL, a bolilor de piele și, de asemenea, compensează lipsa luminii solare în timpul iernii. 

Recent, au apărut lămpile cu ozon – iradiatori fără aer – recirculatoare de aer, cu o cameră închisă cu un emițător UV, situat în dreptul unui ventilator care conduce constant aerul în cameră prin carcasa recirculatorului. În timpul funcționării acestor dispozitive, se asigură protecția persoanelor din cameră împotriva radiațiilor ultraviolet, deoarece tratamentul cu UV al aerului are loc în volumul închis al corpului dezinfectant. Când lampa este aprinsă pentru o anumită perioadă de timp sau în mod constant, aerul din cameră este curățat treptat de agenți patogeni. 

Cum să alegi o lampă UV? Ce putere are o lampă UV pentru dezinfectare într-o cameră?

În instrucțiunile pentru lămpile UV de uz casnic, producătorul indică volumul sau dimensiunea camerei dezinfectate. Poți selecta o lampă UV portabilă pentru dezinfectare pentru cele mai mari încăperi dintr-un apartament sau casă și apoi poți ajusta timpul de funcționare cu ajutorul cronometrului încorporat pentru încăperi mai mici. De exemplu, pentru încăperi de la 10 la 40 mp, se utilizează o lampă UV cu ozon de cuarț cu o radiație de 185/254 nm și un consum de energie de 36-38 W. 

Lămpile UV pentru dezinfectare distrug bacteriile și virusurile din aer și de pe suprafețe?

Dezinfectarea spațiului se poate face și cu ajutorul unei lămpi de cuarț de tip deschis care poate fi amplasată în incinta unui apartament sau a unei case în perioadele de epidemii virale. Expunerea la spectrul UV-C produs de o lampă de cuarț, pentru o anumită perioadă de timp, este indicată pentru eliminarea microbilor și a virusurilor din aer și de pe suprafața obiectelor. Raza UV din spectrul de ozon are un efect oxidativ ridicat atât asupra microorganismelor, cât și asupra suprafeței obiectelor și materialelor.

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...