Lifestyle

Prezentare generală a pantofilor sport – la ce ar trebui să fim atenți când îi cumpărăm?

0

Pantofii sport ne pot face să ne placă să facem sport sau invers – să urâm să facem asta. Pentru a face ca antrenamentele regulate să devină plăcute și pentru a rezista în timp ce le faci chiar și în cele mai proaste zile, merită să investești în pantofi sport de damă care să asigure un confort optim. La ce merită să fii atentă?

Marimea corectă

Pantofii sport de damă nu pot fi nici prea mici, nici prea mari. Încălțămintea strâmtă va face să-ți apară foarte repede bătături și răni mai mici sau mai mari pe picioare, ceea ce va descuraja în mod natural antrenamentul regulat. La rândul lor, pantofii prea mari vor face ca piciorul să nu fie fixat corespunzător și, prin urmare, riscul de rănire, de exemplu în timpul alergării, crește semnificativ. Pentru a-ți proteja picioarele de ambele cazuri – ar trebui să îți alegi dimensiunea în mod corespunzător: încălțămintea sport bine aleasă trebuie să aibă maxim 1 cm de spațiu liber care să permită picioarelor să stea corect și să fie confortabili.

Amortizarea este cheia

Când purtăm încălțăminte sport, adesea sărim, alergăm, ne mișcăm destul de repede pe suprafețe mai mult sau mai puțin uniforme. În consecință – amortizarea optimă este absolut crucială. Atunci când alegi încălțăminte sport de damă care oferă o bună protecție împotriva vibrațiilor de la sol, îți poți da seama că picioarele, dar și zona gleznelor – sunt mult mai puțin expuse la răni. Amortizarea este importantă mai ales dacă antrenamentul implică o doză mare de mișcare – fie în timpul alergării, fie în timpul exercițiilor sportive intense.

Rezistența

Încălțămintea sport este expusă la vibrații destul de ridicate – cu cât sunt mai mari, cu atât exercițile devin din ce în ce mai intense. Pentru ca pantofii să poată fi folosiți o perioadă lungă de timp fără să se deterioreze, merită să alegi un model de înaltă rezistență din materiale solide, rezistente la uzare. Astfel, poți economisi mult: în mod paradoxal, atunci când îți cumperi încălțăminte ceva mai scumpă, bine făcută, poți conta ca aceasta să reziste mai mult decât modelele mai accesibile la preț.

Aspect elegant

Aspectul adecvat al încălțămintei nu este mai puțin important atunci când vine vorba de alegerea unui model sport. Este firesc să vrei nu numai să te simți bine, dar să și arăți la fel de bine. Prin urmare, atunci când alegi încălțăminte sport damă, asigură-te că ți se potrivește și îți place ca și design și culoare.

Branț anatomic – pentru confortul tău

Multe modele de încălțăminte sport sunt echipate cu tălpici speciale care te pot ajuta să-ți menții confortul în timpul antrenamentului. Branțul anatomic se adapteaza la forma piciorului, asigurandu-i astfel suportul optim si, în acelasi timp, siguranță in timpul antrenamentului. Acest tip de branț nu este un must-have absolut în încălțămintea sport, dar cu siguranță va crește confortul și va minimiza riscul unor posibile răni rezultate în urma mișcării intense.

Amintește-ți că pantofii sport de damă pot fi purtați nu numai în timpul antrenamentului, ci și în viața de zi cu zi. Încearcă să alegi pantofi care să îți ofere confort maxim in timpul fiecărei activități.

Cum poti sa te declari multumit dupa ce trece Vinerea Neagra

Articolul precedent

Interviul de angajare: 4 reguli de etichetă

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle