National

Primaria Oradea a premiat marii contribuabili la bugetul local: Anul acesta se asteapta incasari de 50 milioane euro

0

Primaria Oradea a premiat, la Gala Antreprenorilor pentru Oradea, primii 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2019, edilul Ilie Bolojan afirmand ca municipalitatea a incasat anul trecut 40 de milioane euro din impozitele si taxele platite de firme, iar in acest an isi propune sa incaseze cu 10 milioane de euro mai mult.

Primaria a mai acordat alte sase premii de recunostinta pentru firmele care s-au remarcat prin investitiile realizate, implicarea in sustinerea comunitatii locale, aplicarea de solutii prietenoase cu mediul samd.

Evenimentul la care au participat in jur de 100 de persoane – antreprenori din Oradea, reprezentantii celor mai importante companii din municipiu, investitori straini, dar si directori ai institutiilor si companiilor publice din oras – a avut loc vineri seara in Cetatea Oradea. Alaturi de conducerea primariei oradene s-a aflat si ministrul oradean al Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

In fiecare an, in data de 24 ianuarie, Primaria Municipiului Oradea impreuna cu Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) SA organizeaza Gala „Antreprenor pentru Oradea” in semn de respect si apreciere pentru mediul de afaceri oradean.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Topul este alcatuit prin insumarea valorilor varsate catre bugetul local constant in taxe si impozite locale, precum si 60% – cota parte din impozitul pe salarii, urmand ca in anul 2020 aceasta sa se majoreze la 63%.

„Peste 40 de milioane de euro s-au incasat anul trecut de la firmele din Oradea, iar cu 10 milioane de euro vom incasa in plus anul acesta. Vreau sa va multumesc pentru investitiile derulate in Oradea, dar si pentru locurile de munca infiintate. Daca firmele se dezvolta, se dezvolta si orasul, iar oamenii au castiguri mai bune. De anul acesta vor functiona internatele pentru tineri la scolile profesionale, care ar trebui sa intre in colaborare cu dvs. din toamna anului viitor.

De anul viitor sau din 2022 vom avea un centru hub IT din vechiul spital de neurologie, pe langa Universitatea Oradea va functiona si Centrul de transfer tehnologic cu toate dotarile unde companiile vor putea face inginerie, pentru o adaptare mai mare a invatamantului profesional la cerintele firmelor. Va multumesc pentru tot sprijinul acordat. Un an bun, sa auzim de lucruri bune pentru Oradea si pentru economia romaneasca”, a declarat primarul Ilie Bolojan, potrivit unui comunicat transmis sambata de catre Agentia de Dezvoltare Locala Oradea.

Potrivit directorului general al ADLO, Alina Silaghi, investitiile atrase in anul 2019 in parcurile industriale din Oradea sunt in valoare totala de 40.678.910 euro, in urma carora se va ajunge la un numar total de 8.500 de locuri de munca pana in anul 2021.

Ministrul Marcel Bolos a tinut sa felicite municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment in fiecare an, dar si pentru faptul ca Oradea reprezinta un model european de absorbtie de fonduri, un model european de economie si investitii, el indemnand la continuarea acestei tendinte de stransa colaborare intre mediul privat si autoritatile publice.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articolul Primaria Oradea a premiat marii contribuabili la bugetul local: Anul acesta se asteapta incasari de 50 milioane euro apare prima dată în Ziarul Top.

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Rolls-Royce vrea sa construiasca mini reactoare nucleare pana in 2029

Articolul precedent

STUDIU: Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018. Infrastructura rutieră nu ţine pasul

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in National