AcasăNationalPrimul gin pe baza de mazare. Se pare ca ajuta la protectia...

Primul gin pe baza de mazare. Se pare ca ajuta la protectia climei

Publicat pe

Articole

Modalități de a instala Google Chrome pe un telefon Huawei?

Huawei este una dintre cele mai puternice companii de telefonie mobilă care deține magazinul său de aplicații, care funcționează ca un magazin de jocuri. Serviciile Google precum Google Chrome și Google Docs nu sunt disponibile pe telefonul Huawei. Huawei are aplicațiile și browserele sale....

Prima specialitate de gin cu „impact pozitiv asupra climei”, fabricata din mazare, a fost dezvoltata de o distilerie scotiana care realizeaza de asemenea votca din cartofi cu „defecte” pentru a contribui la reducerea risipei alimentare.

Arbikie Distillery a precizat ca specialitatea sa de gin, Nadar, denumire care in gaelica inseamna „natura”, evita mai multe emisii de dioxid de carbon decat creeaza, intrucat mazarea nu are nevoie de fertilizatori din azot sintetic – o sursa de emisii de carbon – spre deosebire de grau, orz sau porumb, noteaza Reuters.

„Suntem in permanenta in cautarea unor modalitati de a inova si consolida obiectivele noastre in domeniul sustenabilitatii”, a precizat purtatorul de cuvant al Arbikie Distillery, Rachel Thomson, pentru Reuters.

„Pentru fiecare decizie pe care o luam, incercam sa luam in considerare impactul asupra mediului si modalitatea prin care putem face lucrurile mai bine”.

Producatorul scotian de gin, infiintat in 2014, se adauga listei companiilor care si-au luat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, in scopul combaterii schimbarilor climatice, precum compania din domeniul mobilei IKEA sau gigantii tehnologici Microsoft si Amazon.

Unele dintre aceste companii inovatoare au promis sa realizeze un impact pozitiv in ceea ce priveste emisiile de carbon – prin reducerea unei cantitati mai mari de emisii decat cea pe care o produc – pentru a evita scenariul grav al cresterii nivelului marilor, incendiilor de vegetatie incontrolabile si al schimbarilor imprevizibile ale vremii previzionate de cercetatorii din domeniul climei.

Directorul Arbikie Distillery, John Stirling, a spus ca sustenabilitatea este „vitala” pentru afacerea sa si considera schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii ca fiind „cea mai mare provocare cu care s-a confruntat omenirea”.

Specialitatea de votca Tattie Bogle, produsa de aceeasi firma si a carei denumire in scotiana inseamna „sperietoare de pasari”, foloseste legume „defecte”, care nu sunt conforme standardelor marilor comercianti, in scopul reducerii risipei alimentare.

„Ginul Nadar merge chiar mai departe si intentioneaza sa produca un impact pozitiv, nu doar unul neutru, in ceea ce priveste sustenabilitatea pe termen lung”, a spus Stirling. „Gustul este, de asemenea, fantastic”, a adaugat el.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articolul Primul gin pe baza de mazare. Se pare ca ajuta la protectia climei apare prima dată în Ziarul Top.

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Ultimele articole

Plimbări cu balonul cu aer cald, izvoare termale și palate luxoase din Istanbul: cum să petreceți o vacanță în Turcia fără mare și plajă

O vacanță în Turcia deschide orizonturi largi pentru iubitorii de istorie, cultură și frumusețe...

Idei inovatoare pentru restaurante: cum sa te diferențiezi cu supe și ciorbe

Într-o industrie competitivă precum cea a restaurantelor, găsirea unei nișe unice poate face diferența...

What is InfoCons Association?

Today, the consumer represents an essential pillar of the economy and the market, but...

Delicii dulci: Top 10 prăjituri pe care trebuie să le încerci

Prăjiturile au fost dintotdeauna deserturile perfecte pentru a sărbători momente speciale sau pentru a...

Articole asemanatoare

Plimbări cu balonul cu aer cald, izvoare termale și palate luxoase din Istanbul: cum să petreceți o vacanță în Turcia fără mare și plajă

O vacanță în Turcia deschide orizonturi largi pentru iubitorii de istorie, cultură și frumusețe...

Idei inovatoare pentru restaurante: cum sa te diferențiezi cu supe și ciorbe

Într-o industrie competitivă precum cea a restaurantelor, găsirea unei nișe unice poate face diferența...

What is InfoCons Association?

Today, the consumer represents an essential pillar of the economy and the market, but...