AcasăDiverseProtejarea cablurilor auto: 4 aspecte esenţiale

Protejarea cablurilor auto: 4 aspecte esenţiale

Publicat pe

Articole

De ce lasi copiii sa decida asupra hainelor lor?

Lasand copiii sa decida asupra hainelor lor are mari beneficii de dezvoltare. Ca parinti, sarcina noastra este sa ghidam si nu sa ne impunem propriile gusturi. In calitate de parinti, ne dorim ca si copiii nostri sa devina adulti sanatosi, independenti si controlati asupra...

Generaţiile mai vechi de maşini foloseau puterea electrică pentru pornirea autovehiculului şi pentru punerea în funcţiune a unor sisteme de bază. Pe măsură ce industria auto a evoluat, din ce în ce mai multe componente sunt acţionate electric. Asta înseamnă mult mai multe componente electrice şi o sarcină suplimentară aplicată asupra sursei primare de curent. În funcţie de mediul în care sunt montate, cablurile electrice au nevoie de un anumit tip de protecţie. Iată câteva aspecte esenţiale care te vor ajuta să protejezi instalaţia electrică a maşinii tale:

Manşon textil

Manşoanele împletite confecţionate din plasă textilă au rolul de a proteja firele de jur împrejur. Materialul textil permite disiparea căldurii şi a umezelii. În plus, cablurile se bucură de o mare flexibilitate. Tipul de material cu care se acoperă firul sau legătura de cabluri se alege ţinând cont de locul în care va fi instalat. În zonele cu temperatură înaltă, trebuie să optezi pentru un material ignifug, în timp ce în locurile în care apa se poate infiltra trebuie să alegi unul impermeabil.

Tub copex

Tuburile copex permit realizarea unei conexiuni sigure. Acestea sunt flexibile, rezistente la şocuri şi uşor de instalat. În funcţie de temperatura cu care vor intra în contact, poţi alege acel tip de material care previne pierderea proprietăţilor fizice în cazul expunerii la căldură puternică. Partea bună este că pot fi refolosite după înlocuirea sau refacerea conexiunii pe care o protejează.

Tuburi termocontractabile

Tuburile termocontractabile sigilează cablurile pe care sunt aplicate. Pentru instalarea lor, vei avea nevoie de un pistol termic sau orice altă sursă de căldură. Din trusa auto nu trebuie să-ţi lipsească un kit cu tuburi termocontractabile de diferite dimensiuni pe care le poţi instala cu ajutorul unei simple brichete de buzunar. În cazul unei avarii la sistemul de lumini din cauza unui fir întrerupt, conexiunea se poate reface şi securiza pe loc prin aplicarea unui tub termocontractabil. Acestea sunt flexibile, durabile, au rezistenţă chimică şi UV şi proprietăţi electrice foarte bune. Pe lângă faptul că protejează firele, ajută şi la eliberarea tensiunii, favorizând o funcţionare eficientă.

Bandă izolatoare

În lipsa unui alt tip de protecţie mai sigur, o rolă de bandă izolatoare te poate ajuta să remediezi o problemă minoră de natură electrică. Aplicarea se face de jur împrejurul firului dacă ai loc pentru efectuarea manevrelor în spirală de la un capăt la celălalt. 

Cablurile auto trebuie să asigure transmiterea în siguranţă a cantităţii de energie necesară pentru punerea în funcţiune a unor sisteme şi interconectarea altora. O instalaţie electrică funcţională este importantă pentru componente ce ţin de putere, siguranţă şi confort în timpul deplasării. Cablurile de sub capotă se află într-un mediu cu temperaturi înalte, unele în apropierea unor piese supuse forţei de frecare. În lipsa unei protecţii adecvate, există pericolul deteriorării cablului şi al pierderii de energie pe parcurs. Riscul cel mai mic este funcţionarea cu intermitenţă a procesului normal, iar pe măsură ce se agravează se poate ajunge chiar la aprinderea unor componente. Din acest motiv, este esenţial să verifici periodic starea tehnică a instalaţiei electrice şi să intervii la timp de fiecare dată când apar deficienţe. Pentru a putea remedia problemele în timp real, asigură-te că în trusa de scule din portbagaj se regăseşte şi un kit de reparaţie rapidă a conexiunilor electrice. Alege din variantele de mai sus pe cea care ţi se pare mai potrivită condiţiilor în care te deplasezi şi îndemânării tale. Pentru orice lucrare mai complexă, apelează la ajutorul unui specialist.

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...