Sanatate

Rinoplastie la clinica Dr. Panțuru

0

Nasul nu este doar un organ senzorial important, ci și mai mult sau mai puțin un organ principal în comunicarea personală. Dacă se simte prea mare sau prea concis în profilul general, acest lucru duce adesea la disconfort și distanță socială în rândul celor afectați. 

Practic, nasul nu este atât de ușor de ascuns sau de mascat. În acest caz, operația plastică estetică de rinoplastie poate ajuta. Operativ, forma și dimensiunea nasului pot fi ajustate în raport cu celelalte contururi faciale, astfel încât să se creeze un profil natural și armonios. De la operații extinse, cum ar fi îndreptarea nasului până la corectarea intervențiilor anterioare, operația de rinoplastie la clinica Dr. Panțuru include diverse opțiuni. În plus față de motivele pur estetice, problemele de respirație pot necesita și ele operația de rinoplastie. Indiferent de cauza solicitării operației, procedura ar trebui să contribuie întotdeauna la îmbunătățirea calității vieții pentru pacient.

Ce forme de nas se pot distinge?

Nu se poate face nicio afirmație generală cu privire la forma ideală a nasului. Depinde de celelalte părți ale feței și trebuie integrat natural și proporțional în profilul general. Prin urmare, o examinare detaliată prealabilă este o parte importantă a tratamentului, pentru a putea determina terapia adecvată individual. 

Pot fi distinse următoarele anomalii și malpoziții ale nasului: nasul coroiat: puntea nasului formează un „deal”; nasul de șa: puntea nasului este în mare parte scufundată la mijloc; nas larg: nasul este perceput ca fiind prea larg pentru față; nasul strâmb: septul nazal și puntea nasului rulează asimetric, nasul rulează oblic; nasul bulbos: ca urmare a unei inflamații a pielii nazale, acesta prezintă creșteri bulboase.

Procedura de rinoplastie

Pe baza consultării personale și a examinării detaliate a pacientului, operația corespunzătoare se efectuează sub anestezie generală, în funcție de constatările existente. Atât cu chirurgia nasului cu cocoașă, cât și în cea bulboasă, țesutul în cauză este îndepărtat cu atenție cu instrumente speciale, evitând nervii și vasele de sânge. 

Pentru a construi nasul, pe de altă parte – de exemplu, în cazul corectării nasului șa – chirurgul transplantează propriul țesut al pacientului și modelează nasul în consecință. În majoritatea cazurilor, chirurgul oferă acces prin incizii fine în mucoasa nazală, astfel încât să nu rămână cicatrici vizibile după operație. 

Cu toate acestea, în cazul corecțiilor mai complicate ale nasului operat anterior sau al reducerii dimensiunii nărilor, poate fi necesară utilizarea unui acces din exterior (rinoplastie exonasală). În prezent, procedurile chirurgicale permit o procedură de eliminare a cicatricilor. În multe cazuri, scopul rinoplastiei este de a regla nasul proporțional și de a crea astfel, un profil armonios. 

Pe de altă parte, de exemplu, îndepărtarea cocoașei nazale sau corectarea nasului strâmb, operația poate fi utilă și din punct de vedere al sănătății: dacă respirația nazală sau funcția olfactivă sunt afectate, persoana afectată poate fi ușurată.

Vreau să joc airsoft, ce trebuie să ştiu?

Articolul precedent

Top 7 canale de marketing digital pentru afacerea ta

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate