AcasăAfaceriShaorma, un produs alimentar adorat de români

Shaorma, un produs alimentar adorat de români

Publicat pe

Articole

Top 50 Cele Mai Frumoase Urări de Sfinții Mihail și Gavriil

În fiecare an, în ziua de 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil, recunoscuți de Biserică drept conducătorii cetelor de îngeri și călăuze ale oamenilor pe tot parcursul vieții lor pe pământ. Peste 1,3 milioane de români își serbează onomastica în această...

Shaorma este un fel de mâncare foarte răspândit în Orientul Mijlociu, care este mâncat cu mâna. Dar și românii îl consumă în cantități mari!

Tradițional, în umplutură se pun bucăți mici de carne prăjită și legume proaspete. Ea se așează pe o lipie, după ce e condimentată cu sosuri și diverse mirodenii. Se folosește la preparare frecvent carnea de miel, vițel sau carnea de pui.

Dispozitivul profesional pentru producerea unei shaorma delicioase

Un aparat shaorma este un soi de grătar, special conceput pentru prăjirea cărnii. Ceea ce îl diferențiază radical de orice alt tip de grill este că are forma unui soi de țepușă așezată vertical, în care se înfig felii subțiri de carne.

Această structură se rotește în jurul axei sale în apropierea elementelor de încălzire fără a atinge flăcările. Carnea este prăjită de marginea exterioară și stratul subțire prăjit este tăiat constant de către operator cu ajutorul unui cuțit manual sau electric.

În general, aparatul shaorma este un dispozitiv din oțel inoxidabil cu elemente de încălzire, anumite părți reflectoare, o tavă de picurare în care se colectează grăsimea și sucurile scurse din carne și niște accesorii detașabile.

Fabricanții oferă spre comercializare diverse tipuri de echipamente profesionale pentru shaorma și kebab, așa încât aceia care vând mâncare rapidă chiar au de unde alege.

 

Principala diferență a dispozitivelor shaorma este sursa de căldură

Dispozitivele pe gaz pentru shaorma se găsesc cel mai adesea pe străzi, în unitățile fast food mobile. Acest tip de aparate nu au nevoie să se conecteze la rețeaua electrică, adică funcționează autonom: gazul este furnizat dintr-o butelie portabilă.

Dispozitivul pentru shaorma electrică este instalat cel mai adesea în unitățile fast food staționare, adică acolo unde există posibilitatea de conectare la rețea.

În ambele cazuri, radiația termică care este degajată din elementele speciale ale echipamentului, permit cărnii să gătească foarte repede, la o temperatură mai ridicată.

 

Avantajele aparatelor pe gaz versus electrice

Aparatele shaorma pentru gaz sunt conectate la o butelie cu gaz, un combustibil de regulă mai ieftin decât energia electrică. În plus, aparatele pe gaz se încălzesc mult mai repede decât cele electrice. Un dispozitiv profesional de acest gen poate fi gata să funcționeze la capacitate maximă în doar câteva minute.

Există producători europeni și chinezi care distribuie pe piața din România asemenea echipamente fast food. Cele mai scumpe sunt cele europene, cele mai ieftine sunt de proveniență asiatică.

Dispozitivele europene au o calitate superioară, sunt mai fiabile, deși din punct de vedere al construcției tehnice aparent nu diferă prea mult.

O diferență demnă de luat în seamă este faptul că producătorii chinezi nu se pot lăuda cu un serviciu de garanție sau post garanție.

Iată de ce este mai înțelept să cumperi un aparat pentru shaorma de la un distribuitor bun, precum TC Romania Crown Cool, care, în afară de faptul că oferă spre comercializare doar echipamente HoReCa de înalt nivel calitativ din toate punctele de vedere mai are și un service garanție și post garanție pe baza de contract, extrem de bine apreciat de toți clienții.

 

De ce iubesc românii shaorma?

În medie, shaorma clasică are un conținut de 25 de grame de carbohidrați per porție. Suficient pentru ca o persoană să aibă suficientă energie pentru a-și face sarcinile pentru o zi întreagă.

Când vine vorba de proteine, o porție de shaorma de pui conține 39 de grame de proteine, ceea ce o face ideală pentru culturisti și pentru aceia care sunt conștienți de greutatea și sănătatea lor generală. Proteinele de calitate contribuie la construirea mușchilor, în special atunci când este acompaniată de exerciții fizice regulate, solicitante.

În concluzie, shaorma este considerată a fi un aliment sănătos. Alege să o prepari tu pentru consumatori folosind echipamente fiabile. Vei primi aprecieri meritate din partea lor, iar câștigurile tale vor fi din ce în ce mai mari!

Ultimele articole

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...

Beneficiile miscarii si dansului asupra sanatatii si starii de spirit

Intr-o era in care stresul si sedentarismul au devenit parte din viata cotidiana, gasirea...

Articole asemanatoare

Nu știi dacă să îți cumperi o casă sau un apartament? Vezi aici ce lucruri trebuie să ai în vedere pentru această decizie

Decizia de a-ți cumpăra propria locuință este una dintre cele mai importante hotărâri pe...

Cum să organizezi un grătar în aer liber? 5 sfaturi utile

Organizarea unui grătar în aer liber poate fi o experiență extrem de plăcută, oferindu-ți...

Cum să-ți perfecționezi abilitățile analitice folosind metode neobișnuite

Capacitatea de a gândi analitic este o calitate esențială pentru a lua decizii informate...