Diverse

Sisteme de irigaţii subterane vs. supraterane – care este cea mai bună alegere?

0

Alegerea celor mai bune sisteme de irigare din oferta disponibilă pe piaţă la acest moment este esenţială pentru că agricultorii să se bucure de o producţie bună. Tot ceea ce este necesar pentru udatul plantelor, precum şi informaţiile necesare pentru a face o alegere bună în acest sens pot fi regăsite în recomandările specialiştilor.

Udarea corectă a grădinii şi a terenului arabil este o sarcină importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea normală a plantelor. Folosirea sistemelor de irigaţii pe timpul verii poate crea diferenţe în modul în care grădină va abundă în frumuseţe, plante şi parfum. Dimineaţă este momentul ideal pentru a uda orice cultură, pentru a se evita canicula, dar procesul se poate repeta şi seara târziu, cu o cantitate moderată de apă, astfel încât să poată fi absorbită imediat de pământ.

Alegerea sistemului de irigaţie potrivit

Indiferent că este vorba despre o porţiune mică de gazon sau de o întreagă grădină de legume sau de câteva hectare de cereale, în societatea modernă actuală, sistemele de irigaţii reprezintă o reală necesitate. Înainte de a achiziţiona un sistem de irigaţii este important să se ţină cont de câteva aspecte importante.

Există sisteme de irigaţii subterane şi supraterane, în funcţie de modul de poziţionare al acestora. sistemele subterane se instalează sub pământ, sunt foarte convenabile fiindcă elimina necesitatea strângerii sau mutării furtunelor sau aspersoarelor montate la suprafaţă, rămânând ascunse în pământ şi făcându-şi treaba eficient. În timpul iernii, nu va fi necesară demontarea acestui sistem de irigaţii, fiindcă este protejat de îngheţ.

Componentele sistemului de irigaţii subteran includ aspersoare telescopice, hidranţi, conducte, conectori şi elemente de automatizare. Aspersoarele se ridică deasupra solului unde udă zona pe care o deserveşte, după care dispar sub pământ. În funcţie de model, ele sunt montate la 30 cm sub sol, distanţa dintre ele diferind în funcţie de presiunea apei.

Apa este transportată prim intermediul unor conducte îngropate legate unele de altele prin intermediul unor conectori speciali ce au rolul de a asigura o etanşeitate perfectă.

Controlul automat al sistemului de irigare

Sistemul de irigare perfect trebuie să dispună de control automat, ideal pentru cei care nu au timp de agricultură sau sunt plecaţi prea mult timp de acasă, asigurându-se că grădina lor va fi udată constant şi suficient pentru a se menţine sănătoasă. Sistemele de irigare pot fi, aşadar, programate pentru a funcţiona în anumite zile, într-un interval orar şi de mai multe ori pe zi, în caz că este necesar.

În cazul instalării de sisteme de irigaţii subterane, acestea trebuie testate înainte de a le monta sub sol, fiind recomandat ajutorul primit de la un instalator autorizat pentru că modul de conectare la reţeaua de alimentare cu apă să fie efectuat în mod corect.

Sistemul de irigare suprateran, pe de altă parte, este cel vizibil la suprafaţă, poate fi compus dintr-un furtun conectat la robinetul de apă prin intermediul unor mufe conectare şi un aspersor sau pistol montat la capătul furtunului, astfel încât zonele vizate să fie udate în mod facil.

Cum sa personalizezi interiorul cafenelei tale astfel incat sa te reprezinte

Articolul precedent

Cum alegi cele mai bune bariere auto automate?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse