AcasăDiverseSistemul de termoizolare: 5 materiale necesare

Sistemul de termoizolare: 5 materiale necesare

Publicat pe

Articole

O privire asupra pieței imobiliare din Iași: tendințe și oportunități

Piața imobiliară din Iași, unul dintre cele mai importante orașe din România, a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani. O combinație de factori, precum dezvoltarea economică, a mediului universitar și creșterea investițiilor au contribuit la dinamismul și atractivitatea din această zonă. În context, nu...

Izolarea locuintelor presupune folosirea unor materiale de calitate, care sa asigure capacitatea de a pastra o temperatura potrivita la interior. Afla care sunt materialele necesare pentru realizarea termosistemelor, astfel incat acestea sa respecte in totalitate cerintele la nivel de izolare si siguranta.

Adezivi potriviti pentru materialul de izolare

Desi materialul izolator in sine pare a fi cel mai important in contextul amenajarii unui termosistem, in realitate adezivul este cel care pastreaza integritatea sistemului de izolare. De aceea, va fi necesar sa alegi adezivi pentru polistiren in functie de tipul substratului, pentru a putea realiza aderenta corecta a placilor de izolare.

Vei vedea ca exista adezivi pentru polistiren, dar si pentru vata minerala, pentru ca in unele cazuri vei putea folosi pentru izolare si acest produs. Important este, insa sa ai in vedere greutatea materialului izolator, pentru a putea alege un adeziv care sa se comporte bine in timp si care sa sustina practic intreaga structura de protectie. 

Material izolator–polistiren sau vata minerala

Materialul izolator folosit in general pentru realizarea termosistemelor este polistirenul, astfel ca va fi nevoie sa achizitionezi cantitatea necesara de placi, suficiciente pentru a acoperi suprafata dorita. Polistirenul pentru termosisteme este in general de culoare alba; cel mai adesea, se foloseste polistirenul expandat, cu o grosime de 10 cm. 

Polistirenul este un material izolator foarte bun, cu o capacitate ridicata de a pastra un ambient placut la interior. Intr-un top al materialelor izolatoare, polistirenul ocupa una dintre cele mai ridicate pozitii in ceea ce priveste coeficientul mic de conductivitate termica. Polistirenul este potrivit pentru anveloparea cladirilor, motiv pentru care este adesea ales chiar in detrimentul materialelor mai scumpe.

Plasa pentru armarea termosistemului

Un aspect important care tine de realizarea sistemelor de izolare cu polistiren este folosirea plasei, pe intreaga suprafata. Plasa are rolul de a imbraca practic intreaga structura si de a o arma astfel incat aceasta sa devina mai rezistenta la solicitari, iar termosistemul sa lucreze ca un monolit. 

Este recomandat sa folosesti plasa fara a o decupa sau taia, incercand pe cat posibil sa eviti formarea de rosturi si imbinari. Plasa este oricum acoperita cu tencuiala, insa pentru a preintampina eventuale mici incidente este recomandat sa folosesti bucati continue pe intreaga suprafata.

Dibluri pentru fixarea placilor

Diblurile vor avea rol de fixare si se recomanda ca numarul acestora sa fie calculat in functie de suprafata. Diblurile pot fi cumparate din magazine de specialitate, iar acestea vor fixa placile de polistiren astfel incat sa ajute la stabilitatea si durabilitatea structurii de izolare. 

Tencuiala sau vopsea

Pentru a finaliza lucrarea de izolare, vei avea nevoie si de un strat de finisare. Acesta consta de obicei intr-un strat de tencuiala decorativa sau vopsea lavabila. Este important sa stii ca in anumite zone, cum ar fi la soclu, este indicat sa aplici si o hidroizolatie pentru a proteja structura cladirii de infiltratii de apa, pentru ca mai apoi sa aplici tencuiala decorativa aleasa. 

Tencuiala in sine va conferi rigiditate structurii realizate din material izolator. Astfel, rezistenta sa va creste, iar impreuna cu aceasta te vei bucura si de o durabilitate mai mare a izolatiei.

Aplicarea tencuielii decorative ar trebui sa se faca delicat, fara a presa termosistemul astfel realizat pentru a nu cauza goluri, gauri sau denivelari. Orice gol la nivel de polistiren va insemna mai apoi o bresa prin care se vor putea realiza schimburi de temperatura cu exteriorul, iar izolatia termica poate fi in acest fel compromisa. 

 

Aceste materiale sunt necesare pentru realizarea unui sistem de izolare. Alegerea in functie de calitate a materialelor ar trebui sa primeze atunci cand planifici o astfel de lucrare. In acelasi timp, vei avea nevoie si de o echipa potrivita pentru aplicare, iar aici va trebui sa te documentezi pentru a face cea mai buna alegere pentru casa ta. 

Ultimele articole

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...

Cum poate fi utilizată hala de către o măcelărie?  – Descoperă sfaturi pentru a închiria hala potrivită

O hală poate fi utilizată în mai multe moduri de către o măcelărie pentru...

Articole asemanatoare

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...