AcasăLifestyleStil vestimentar feminin: 5 reguli esențiale

Stil vestimentar feminin: 5 reguli esențiale

Publicat pe

Articole

Tipuri de demachiante și cum le folosim

Demachiantul face parte din rutina zilnică, atât pentru perioada dimineții dar și din cea a serii, prin care cureți chipul de impuritățile existente, precum machiaj, praf, poluare sau urdori. Este o etapă absolut necesară dacă dorești să te bucuri de un chip tânăr o...

Când vine vorba despre stil vestimentar feminin, fiecare persoană are o opinie diferită. Unii pasionați de fashion spun că doamnele și domnișoarele ar trebui să respecte niște reguli de bază, în timp ce alții sunt de părere că improvizația și originalitatea primează întotdeauna.

Adevărul se află undeva la mijloc, în sensul că poți avea un stil vestimentar feminin autentic, în timp ce te ghidezi după câteva principii esențiale. Îți prezentăm în continuare cinci dintre acestea!

1. Creează-ți o garderobă capsulă

În trecut, cu cât dressingul unei femei era mai mare și mai plin, cu atât se considera că aceasta este extrem de stilată. În prezent, toți designerii și specialiștii în fashion vorbesc despre celebra garderobă „capsulă”.

Acest tip de garderobă presupune să achiziționezi mai puține piese vestimentare și accesorii, însă cu o condiție esențială: toate trebuie să se potrivească între ele. Astfel, indiferent de zi, poți combina ușor diferite piese, obținând ținute variante, dar păstrând un stil vestimentar feminin personal și consecvent.

2. Cumpără-ți haine ținând cont de forma corpului tău, nu de trenduri

Trendurile vin și pleacă în fiecare sezon. Dacă astăzi se poartă jeanșii skinny, cu talie înaltă, s-ar putea ca mâine să se poarte blugii evazați, cu talie joasă.

Chiar dacă îți dorești să adopți fiecare trend, reține că a purta piese în vogă nu este singura cale de a fi chic. Din contră, cea mai bună metodă pentru a avea apariții cool de fiecare dată este să cumperi și să porți doar piese vestimentare care îți avantajează forma corpului.

3. Investește într-o colecție de lenjerie calitativă, potrivită pentru orice ocazie

Trebuie să te pregătești rapid pentru evenimentul la care vei participa. Deja ți-ai gândit ținuta și știi exact ce vei purta. Începi să te îmbraci, însă observi că sutienul nu se potrivește deloc cu rochia, iar ciorapii pe care îi ai sunt inestetici în combinație cu pantofii.

Cu siguranță, te-ai regăsit în situația de mai sus cel puțin de câteva ori. Pentru a evita momentele neplăcute și aparițiile neinspirate, trebuie să ai în garderobă o colecție de sutiene, bustiere, ciorapi și chiloți de calitate.

Cumpără-ți modele diverse de șosete pentru femei, ce pot fi purtate atât cu pantofi sport, cât și cu sandale elegante, balerini sau ghete. De asemenea, include în colecție și mai multe tipuri de sutiene, cu bretele diferite și în nuanțe diverse. Astfel, te vei asigura că ai apariții impecabile, indiferent de ținută!

4. Nu uita niciodată de accesorii

Când vorbim despre stil vestimentar feminin, probabil că ești tentată să te axezi doar pe haine. Cu toate acestea, accesoriile reprezintă un element esențial, fără de care outfiturile tale nu pot fi complete.

Fie că porți o ținută extrem de elegantă sau una casual, asigură-te că adaugi cel puțin un accesoriu potrivit. Poți opta pentru un colier, o pereche de cercei deosebiți, un ceas, mai multe inele, brățări, ochelari de soare, eșarfe sau o geantă colorată, cu o formă inedită. Ai la dispoziție zeci de opțiuni, așa că folosește-le cu încredere!

5. Când nu știi cum să te îmbraci la un eveniment, optează pentru varianta extra

Nu toate invitațiile sunt clare în ceea ce privește codul vestimentar. Dacă trebuie să ajungi la un eveniment sau la o petrecere și nimeni nu a menționat nimic despre ținută, optează pentru ceva puțin mai elegant. Este întotdeauna mai bine să fii „extra” decât să fii îmbrăcată prea casual.

Extra tip: Ia cu tine și un cardigan chic, pe care să-l porți în cazul în care simți că ești prea elegantă în comparație cu restul invitaților. Este un artificiu util, care îți va schimba look-ul instantaneu.

În final, dacă vei respecta regulile generale descrise mai sus, vei fi liberă să improvizezi și să adaugi elemente creative, ca să construiești un stil vestimentar feminin original, care să te reprezinte în totalitate!

Ultimele articole

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...

Cum poate fi utilizată hala de către o măcelărie?  – Descoperă sfaturi pentru a închiria hala potrivită

O hală poate fi utilizată în mai multe moduri de către o măcelărie pentru...

Articole asemanatoare

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...