AcasăDiverseTop 10 cei mai doriți angajatori din România

Top 10 cei mai doriți angajatori din România

Publicat pe

Articole

Cum poți evalua o companie pe baza informațiilor la care ai acces?

O cunoaștere eficientă a unei companiei este adeseori colectată mai ușor și mai rapid prin surse plătite. Cu toate acestea, ambele tipuri (plătite sau gratuite) de cercetare necesită aceeași strategie. Este adesea posibil să aduni informații extinse fără a utiliza surse comerciale dacă ești...

Îți cauți un nou loc de munca și vizezi companiile de prestigiu din România? Află care sunt cei mai doriți angajatori și pregătește-ți un CV pe măsură! Catalyst Solutions a realizat un studiu pe un eșantion de 19.281 de respondenți, juniori și candidați cu experiență, pentru a afla la ce societăți își doresc românii să lucreze în acest an. Iată ce nume se găsesc pe lista firmelor din Romania incluse în acest top:

1. Continental

Pentru al doilea an consecutiv, concernul internațional Continental domină clasamentul celor mai doriți angajatori la nivel local. Compania cu sediul în Hanovra, Germania, produce componente auto, anvelope, sisteme de frânare sau sisteme de control al stabilității. La finalul anului trecut, Continental înregistra 240.000 de angajați în 59 de țări și piețe din întreaga lume.

2. Oracle

Cu o prezență extinsă la nivel mondial, Oracle este un angajator dorit și de români. Cu sediul în Redwood City, Silicon Valley – California, această companie multinațională este specializată în conceperea și comercializarea de componente hardware și soluții software. Oracle a fost înființată în anul 1977 de către Larry Ellison, Bob Miner și Ed Oates.

3. Microsoft

Tot în industria IT activează o altă organizație multinațională apreciată de români. Compania americană Microsoft, cea mai mare producătoare de software din lume, oferă oportunități de angajare tuturor categoriilor de candidați – studenți, proaspăt absolvenți sau specialiști în domeniul IT. Microsoft are, în prezent, mai bine de 90.000 de salariați în peste 100 de țări.

4. Amazon

Gigantul Amazon și-a extins activitatea și în țara noastră. Cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul deține o unitate de cercetare și dezvoltare în Iași, deschisă în anul 2005, prima de acest gen din Europa de Est. În 2017, compania a ajuns și în capitală și, cel mai probabil, expansiunea Amazon nu se va opri aici. Organizația americană a fost fondată de Jeff Bezos în anul 1995.

5. IBM

International Business Machines (IBM) este o corporație americană cu o istorie îndelungată. Aceasta a fost fondată în 1911 sub numele de Computing Tabulating Recording Company, însă, și-a schimbat numele în IBM în 1924. Producătoare de tehnologie avansată, firma este prezentă și în România, unde înregistrează peste 1.500 de angajați în mai multe centre locale.

6. OMV Petrom

Considerată cea mai valoroasa companie din țara noastră, OMV Petrom se regăsește și pe lista firmelor unde mulți dintre tinerii români și-ar dori să lucreze. Fosta companie de stat, privatizată la sfârșitul anului 2004, OMV Petrom este deținută de compania austriacă OMV AG și activează în sectorul petrolului și al gazelor naturale.

7. Bosch Romania

În 1886, a fost înființat Atelierul de mecanică fină și inginerie electrică în Stuttgart, un punct de plecare pentru ceea ce înseamna astăzi o companie de renume global. Bosch este prezentă pe piața din România de peste 25 de ani și numără mai bine de 8.000 de angajați în cinci locații din țară. Compania oferă soluții de mobilitate, bunuri de larg consum, tehnologie industrială și tehnologie pentru construcții și energie.

8. ING Romania

În domeniul bancar, cel mai dorit angajator de pe piața locală este ING România. Instituția este parte a ING Group, o organizație financiară internațională de origine olandeză, ce activează în peste 40 de țări. Aceasta este prima instituție bancară care a deschis o sucursală în România după anul 1989.

9. Vodafone Romania

Operator de telecomunicații mobile și filială a grupului internațional Vodafone, compania Vodafone România a intrat pe piața locală în anul 2005, după preluarea Conex. A devenit, rapid, un jucător important în sectorul său de activitate, iar, în prezent, mulți români și-ar dori o carieră în cadrul organizației.

10. Groupe Renault Romania

Lider pe piața locală cu mărcile Dacia și Renault, compania franceză integrează în țara noastră toate activitățile specifice construcției automobilului. Constructor de automobile din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de țări. În România, organizația are peste 17.000 de angajați și este recunoscută pentru profesionalismul de care dă dovadă.

 

Potențialii candidați sunt atrași de cele mai mari companii de pe piața locală, considerând că, acestea recunosc performanțele salariaților, oferă o atmosferă de lucru plăcută sau lideri care să susțină dezvoltarea angajaților. Cum siguranța locului de muncă este un factor esențial pentru cei mai mulți români, nu este de mirare că oamenii vizează companii puternice, valoroase, care prezintă stabilitate pe termen lung.

 

Ultimele articole

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...

Cum poate fi utilizată hala de către o măcelărie?  – Descoperă sfaturi pentru a închiria hala potrivită

O hală poate fi utilizată în mai multe moduri de către o măcelărie pentru...

Articole asemanatoare

Cum îți alegi cei mai buni candidați? 3 aspecte din oferta de lucru care te diferențiază de alți angajatori

Pentru a avea o companie de succes este nevoie ca în primul rând să...

Folosirea optimă a spațiului: Închiderea balconului pentru funcționalitate maximă

Închiderea balconului cu sticlă și aluminiu este o soluție inteligentă pentru proprietarii de locuințe...

Curățenia după constructor – mai ușoară ca niciodată cu firmele specializate

După finalizarea unui proiect de construcție sau renovare a unei proprietăți, există întotdeauna o...