AcasăStiriTop 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube

Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube

Publicat pe

Articole

De ce sa alegi un kit de butelii in loc sa le cumperi separat?

Incalzirea locuintei ar trebui sa fie in topul prioritatilor oricarei persoane, deoarece nimic nu conteaza mai mult decat confortul si siguranta pe timpul sezonului racoros. Oamenii care nu au acces la reteaua de gaz pot opta pentru utilizarea unor butelii. Cu privire la achizitioarea...

În era digitală în care trăim, YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme online pentru distribuția și consumul de conținut video. Fie că este vorba de videoclipuri muzicale, vloguri, tutoriale sau evenimente în direct, milioane de utilizatori accesează zilnic această platformă pentru a se bucura de o varietate impresionantă de materiale.

În acest articol, vom explora topul celor mai vizionate videoclipuri de pe YouTube, aducându-vă în atenție cele mai memorabile și influente momente din istoria platformei.

10. Gangnam Style – PSY

An lansare: 2012

Categorie: muzică

Număr vizualizări: aprox. 5 miliarde

Durată clip: 4 minute și 12 secunde

Descriere: „Gangnam Style” este o melodie lansată în 2012 de artistul sud-coreean PSY. A ajuns un fenomen global, devenind cel mai vizionat videoclip pe YouTube la momentul respectiv și atrăgând atenția publicului din întreaga lume.

Gangnam Style” este un amestec de muzică K-pop și hip-hop, cu versuri în limba coreeană și un ritm contagios. Melodia se remarcă prin dansul său distinctiv și coregrafia energetică, iar videoclipul original prezintă imagini colorate, extravagante și pline de umor.

Piesa a devenit un succes viral datorită capturării atenției prin coregrafia sa caracteristică și elementele sale comice. „Gangnam Style” a devenit un simbol al culturii pop și a fost interpretată și parodiată în numeroase evenimente, emisiuni TV și videoclipuri realizate de alte persoane.

Melodia a avut un impact semnificativ asupra industriei muzicale și a deschis ușa pentru popularitatea muzicii coreene în întreaga lume. De asemenea, a adus artistului PSY recunoaștere internațională și a contribuit la popularizarea genului K-pop în afara Coreei de Sud.

Gangnam Style” rămâne una dintre cele mai cunoscute și influente melodii a ultimilor ani, păstrându-și popularitatea și continuând să fie asociată cu explozia fenomenului muzical și cultural coreean în întreaga lume.

9. Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm – Miroshka TV

An lansare: 2018

Categorie: muzică și divertisment pentru copii

Număr vizualizări: aprox. 5 miliarde

Durată clip: 5 minute și 10 secunde

Descriere: „Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm” este un material educativ, muzical, care ajută copiii să învețe culorile prin intermediul ouălor colorate într-o fermă.

În această activitate interactivă, copiii sunt expuși la diverse ouă colorate care se află într-o fermă. Fiecare ou este asociat cu o anumită culoare, iar copiii sunt încurajați să recunoască și să numească culorile corespunzătoare.

Pe măsură ce copiii parcurg videoclipul sau materialul, ei sunt invitați să identifice culorile ouălor într-un mod plin de entuziasm și interactivitate. Această metodă vizuală și practică îi ajută pe copii să asocieze culorile cu obiecte specifice, precum ouăle, și să își dezvolte abilitățile de recunoaștere a culorilor.

Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm” este un instrument eficient și distractiv pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe și să își consolideze cunoștințele despre culori, oferindu-le o experiență interactivă și captivantă într-un context familiar precum o fermă.

8. Uptown Funk – Mark Ronson ft. Bruno Mars

An lansare: 2014

Categorie: muzică

Număr vizualizări: aprox. 5 miliarde

Durată clip: 4 minute și 30 de secunde

Descriere: „Uptown Funk” este o melodie lansată în 2014, interpretată de producătorul muzical britanic Mark Ronson, în colaborare cu starul american Bruno Mars. Melodia a devenit un hit internațional, obținând succes comercial și recunoaștere mondială.

Uptown Funk” îmbină elemente de muzică funk, pop și soul, creând un sunet energic și captivant. Melodia se remarcă prin ritmul său contagios, linia de bas puternică și instrumentația vibranta, inspirată de muzica anilor ’80. Versurile melodiei sunt despre a te simți bine, distracție și dans, transmițând un sentiment de bucurie și nonconformism.

Videoclipul oficial al melodiei este regizat de Bruno Mars și Cameron Duddy, și prezintă o atmosferă retro și stilizată, inspirată de estetica anilor ’80. Coregrafia și prezența scenică a lui Bruno Mars, alături de interpretarea sa vocală plină de carismă, au contribuit la succesul vizualizărilor videoclipului.

Uptown Funk” a avut un impact semnificativ în industria muzicală, obținând numeroase premii și nominalizări, inclusiv Premiul Grammy pentru Cea mai bună înregistrare a anului în 2016. Melodia a devenit unul dintre cele mai cunoscute și apreciate hituri ale ultimilor ani, fiind încă difuzată și dansată pe ringurile de dans din întreaga lume.

7. Phonics Song with Two Words – A For Apple – ABC Alphabet Songs with Sounds for Children

An lansare: 2014

Categorie: muzică pentru copii

Număr vizualizări: peste 5 miliarde

Durată clip: 4 minute și 5 secunde

Descriere: Aceasta este o este o melodie antrenantă și educativă, creată special pentru a-i introduce pe cei mici în lumea foneticii și sunetelor alfabetului.

Melodia începe cu litera ‘A’, se concentrează pe cuvântul „apple”, și urmează un format simplu și repetitiv, permitând copiilor să înțeleagă și să memoreze ușor asocierea dintre literă și sunet. Melodia atrăgătoare, și ritmul său captivant, ajuta ca participarea copiilor să fie plină de bucurie și entuziasm.

Pe parcursul cântecelului, fiecare literă a alfabetului este prezentată în ordine, fiind asociată cu un cuvânt specific care începe cu acea literă. Această abordare îi ajută pe cei mici să recunoască sunetele inițiale ale cuvintelor și să înțeleagă relația dintre litere și sunetele lor corespunzătoare.

Pe măsură ce melodia progresează, copiii sunt încurajați să repete cuvintele și sunetele, consolidându-și înțelegerea fonetică și capacitatea de memorare. Utilizarea unor vizualuri vibrante și animații colorate în videoclipurile sau ilustrațiile care însoțesc melodia contribuie la îmbunătățirea experienței de învățare și captează atenția copiilor.

A For Apple – ABC Alphabet Songs with Sounds for Children” oferă o modalitate distractivă și interactivă pentru copii de a-și dezvolta abilitățile de fonetică, de a-și îmbogăți vocabularul și de a cultiva abilități de alfabetizare timpurie. Prin combinarea muzicii, vizualurilor și repetițiilor, această melodie creează un mediu de învățare captivant, care sprijină dezvoltarea limbajului copiilor și pregătește terenul pentru abilitățile lor viitoare de citire și scriere.

6. See You Again – Wiz Khalifa ft. Charlie Puth

An lansare: 2015

Categorie: muzică

Număr vizualizări: aprox. 6 miliarde

Durată clip: 3 minute și 57 secunde

Descriere: „See You Again” este o baladă emoționantă interpretată de rapperul american Wiz Khalifa și cântărețul și compozitorul Charlie Puth. Lansată în 2015, melodia a fost creată ca parte a coloanei sonore a filmului „Furious 7” și a devenit un mare succes la nivel mondial.

Piesa este un omagiu adus actorului Paul Walker, care a jucat în seria de filme „Fast & Furious” și care a decedat într-un tragic accident în 2013. „See You Again” captează în mod impresionant sentimentele de nostalgie, prietenie și pierdere.

Melodia începe cu sunete liniștitoare de pian, care conferă piesei o atmosferă intimă și introspectivă. Vocea caldă și plină de emoție a lui Charlie Puth intră apoi în scenă, interpretând versurile delicate, care descriu dorul și promisiunea reîntâlnirii cu persoana iubită.

Versurile lui Wiz Khalifa adaugă o notă de profunzime și melancolie piesei, reflectând asupra trecerii timpului, prieteniei și momentelor prețioase petrecute împreună. Aceste versuri sunt însoțite de ritmuri de hip-hop și rap, oferind contrast și adăugând un sentiment de forță și înțelepciune.

Refrenul melodiei (în care Charlie Puth cântă „It’s been a long day without you, my friend/And I’ll tell you all about it when I see you again” – trad. A fost o zi lungă fără tine, prietene/Și îți voi spune totul despre asta când ne vom revedea) devine un element captivant și memorabil al piesei, transmițând emoții puternice de dorință și speranță.

5. Shape of You – Ed Sheeran

An lansare: 2017

Categorie: muzică

Număr vizualizări: peste 6 miliarde

Durată clip: 4 minute și 23 secunde

Descriere: „Shape of You” este o melodie pop incitantă, interpretată de talentatul cântăreț și compozitor britanic Ed Sheeran. Lansată în 2017, piesa a câștigat rapid popularitate la nivel global și a devenit un hit de mare succes.

Melodia începe cu o introducere captivantă, în care ritmurile de chitară acustică și sunetele de tambur conduc ascultătorul într-o călătorie muzicală plină de energie. Ritmul alert și captivant creează o atmosferă vibrantă și plină de viață.

Versurile melodiei „Shape of You” povestesc despre o întâlnire romantică între doi oameni, în care Ed Sheeran descrie atracția fizică și chimia intensă dintre ei. Versurile sunt simple, dar convingătoare, iar melodia transmite un sentiment de dorință și pasiune.

Una dintre caracteristicile distinctive ale piesei este refrenul său contagios și memorabil, în care Ed Sheeran cântă „I‘m in love with the shape of you” (trad. Sunt îndrăgostit de forma ta). Această linie melodică devine un adevărat imn și invită ascultătorii să cânte împreună cu entuziasm.

Instrumentalul piesei combină sunetele electronice cu chitarele și ritmurile de dans, creând o combinație echilibrată între muzica pop și elementele R&B. Vocea distinctă a lui Ed Sheeran conferă melodiei o notă personală și emoțională, aducând un plus de autenticitate și conectare cu publicul.

În ansamblu, „Shape of You” este o melodie vibrantă și catchy, care îmbină armonios elementele pop, dance și R&B. Ritmurile contagioase, versurile seducătoare și interpretarea captivantă a lui Ed Sheeran fac din această piesă un adevărat hit și o melodie care rămâne în mintea ascultătorilor pentru mult timp.

4. Bath Song – CoComelon Nursery Rhymes & Kids Songs

An lansare: 2018

Categorie: muzică pentru copii

Număr vizualizări: peste 6 miliarde

Durată clip: 2 minute 52 secunde

Descriere: „Bath Song” este o melodie destinată copiilor, interpretată de CoComelon Nursery Rhymes & Kids Songs, un popular canal de YouTube specializat în producția de conținut muzical pentru cei mici. Melodia face parte dintr-o colecție vastă de cântece și rimeluri educative, concepute pentru a încuraja și distra copiii în timpul activităților zilnice.

Bath Song” își propune să facă din procesul de baie o experiență distractivă și plină de aventuri pentru copii. Versurile simple și ritmul său contagios îi încurajează pe copii să se implice și să se distreze în timp ce se spală.

În melodie, versurile descriu pașii și obiectele implicate în rutina de baie a unui copil. De la apă, săpun și prosop, până la jucării de baie și momente de veselie, melodia evidențiază importanța igienei personale și transformă acest proces într-o poveste muzicală captivantă.

Piesa „Bath Song” este însoțită de animații viu colorate și personaje adorabile, care adaugă o dimensiune vizuală captivantă și încurajează interacțiunea și participarea copiilor. Melodia stimulează creativitatea și imaginația copiilor, oferindu-le un context plin de bucurie pentru a-și explora și dezvolta abilitățile motorii.

CoComelon Nursery Rhymes & Kids Songs a reușit să câștige popularitate prin producția de conținut educativ și amuzant pentru copii. „Bath Song” este doar una dintre multele melodii pline de farmec și învățătură pe care le oferă canalul lor, aducând bucurie și dezvoltând abilitățile copiilor într-un mod distractiv și captivant.

3. Johny Johny Yes Papa – LooLoo Kids

An lansare: 2016

Categorie: muzică pentru copii

Număr vizualizări: aprox. 7 miliarde

Durată clip: 1 minut și 40 de secunde

Descriere: „Johny Johny Yes Papa” este o melodie pentru copii care a devenit extrem de populară datorită videoclipului muzical creat de canalul de YouTube LooLoo Kids. Melodia își are originile într-un cântec tradițional englezesc, dar a fost reinterpretată și adaptată într-o formă modernă pentru a atrage publicul tânăr.

Versurile melodiei sunt simple și repetitive, iar melodia este acompaniată de un videoclip animat în culori vii, care prezintă povestea unui băiețel numit Johny și a interacțiunilor sale cu tatăl său. În melodie, se repetă întrebarea „Johny, Johny?„, urmată de răspunsul „Yes, Papa„, și continuă cu o serie de întrebări și răspunsuri referitoare la comportamentul lui Johny.

2. Despacito – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

An lansare: 2017

Categorie: muzică

Număr vizualizări: peste 8 miliarde

Durată clip: 4 minute și 41 secunde

Descriere: „Despacito” a fost lansată inițial în ianuarie 2017 și a primit o atenție considerabilă pe plan internațional. Cu toate acestea, popularitatea melodiei a explodat atunci când remixul piesei, care îl includea pe superstarul internațional Justin Bieber, a fost lansat în aprilie 2017. Remixul a adus melodia în atenția publicului din întreaga lume, contribuind la succesul său global.

Melodia „Despacito” este caracterizată de ritmurile reggaeton și influențele de muzică latino-americană, precum și de versurile romantice și senzuale. Melodia îmbină elemente moderne cu influențe tradiționale și transmite un vibe plăcut și dansant.

Despacito” a stabilit mai multe recorduri și a ocupat poziții fruntașe în clasamentele muzicale din întreaga lume. A devenit primul videoclip de pe YouTube care a depășit pragul de șapte miliarde de vizualizări și a fost cel mai rapid videoclip care a atins acest număr impresionant.

Melodia a câștigat și premii importante, inclusiv mai multe premii Billboard Latin Music și Latin Grammy. Impactul „Despacito” în cultura populară este incontestabil, iar succesul său a deschis ușa pentru mai multă vizibilitate și apreciere a muzicii de limbă spaniolă în industria muzicală globală.

Melodia a inspirat și a influențat mulți artiști și a avut un impact semnificativ în promovarea și popularizarea genului muzical reggaeton în întreaga lume. Este considerată una dintre cele mai populare melodii și un hit iconic al ultimilor ani.

1. Baby Shark Dance – PINKFONG Songs for Children

An lansare: 2016

Categorie: muzică pentru copii

Număr vizualizări: aprox. 13 miliarde

Durată clip: 2 minute și 16 secunde

Descriere: Piesa „Baby Shark” este o melodie pentru copii care a devenit un fenomen viral pe platforma YouTube și în întreaga lume. Melodia a fost lansată inițial în 2016,  de către un canal de divertisment pentru copii numit Pinkfong, dar a câștigat popularitate masivă în 2017 când a devenit virală pe rețelele sociale.

Melodia „Baby Shark” are o structură simplă și un refren contagios. Versurile povestesc despre o familie de rechini, inclusiv mama rechin, tata rechin, bunicul rechin și bebelușul rechin. Fiecare membru al familiei este asociat cu un gest manual specific și sunete de animale. Melodia este acompaniată de o coregrafie simplă, care implică mișcări ale mâinilor și ale corpului, ceea ce o face atractivă pentru copii mici.

Baby Shark” a devenit un adevărat fenomen cultural, atrăgând sute de milioane de vizualizări pe YouTube și generând nenumărate cover-uri și parodii. Melodia a captat imaginația copiilor și a devenit populară în sălile de clasă, la petreceri pentru copii și în diverse evenimente familiale.

Popularitatea „Piesei Baby Shark” se datorează în mare parte caracterului său captivant și repetitiv, care facilitează învățarea și participarea copiilor. De asemenea, videoclipul muzical colorat și animat a contribuit la atractivitatea sa pentru cei mici.

Melodia a reușit să creeze o comunitate de fani entuziaști și a avut un impact semnificativ asupra culturii populare. A fost inclusă în diverse evenimente și producții media, cum ar fi meciuri sportive, spectacole pentru copii și emisiuni TV.

În ciuda popularității sale, „Piesa Baby Shark” a stârnit și controverse în rândul adulților care au fost expuși la repetiția constantă a melodiei. Cu toate acestea, nu poate fi neglijată influența sa puternică asupra culturii populare și a mediului online, în special în rândul copiilor mici și al familiilor.

Concluzie

Topul celor mai vizionate videoclipuri de pe YouTube ne oferă o privire fascinantă asupra impactului pe care conținutul video l-a avut asupra culturii populare în ultimii ani. 

În timp ce platforma a dat naștere unor adevărate fenomene virale și a ajutat artiștii să devină superstaruri internaționale, aceste videoclipuri au devenit mult mai mult decât simple înregistrări video.Ele au capturat emoții, au inspirat și au adus oamenii împreună într-un mod unic și universal. Pe lângă numărul mare de vizualizări, aceste videoclipuri au reușit să transmită mesaje puternice și să creeze conexiuni emoționale profunde cu publicul.

Indiferent de genul muzical, stilul de conținut sau regiunea de proveniență, aceste videoclipuri ne-au demonstrat că există o limbă comună a divertismentului care traversează granițele și barierelor culturale. Ele ne-au oferit oportunitatea de a explora noi universuri artistice, de a descoperi talente remarcabile și de a ne conecta cu oameni din întreaga lume care împărtășesc aceleași gusturi și pasiuni.

Pe măsură ce YouTube continuă să evolueze și să ne surprindă cu noi conținuturi și tendințe, este interesant de văzut ce va aduce viitorul în ceea ce privește cele mai vizionate videoclipuri de pe platformă. Cu siguranță, vom asista la noi explozii de popularitate și descoperiri surprinzătoare în domeniul conținutului video online.

Așadar, topul celor mai vizionate videoclipuri de pe YouTube este un îndemn să ne bucurăm de diversitatea și creativitatea pe care o găsim în conținutul online și să continuăm să explorăm și să susținem artiștii și creatorii de conținut care ne inspiră și ne aduc bucurie prin videoclipurile lor.

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...