Lifestyle

Top 4 motive pentru care nu ai parte de un somn odihnitor

0

Somnul ar trebui să ne ajute să ne recăpătăm energia, astfel încât să putem fi sănătoși și apți să ne ocupăm de procesele zilnice din viața noastră. Cumulat cu stresul, cu poluarea și cu dificultățile cotidiene, uneori somnul își pierde din calitate, iar atunci ajungem să ne întrebăm de ce nu ne odihnim suficient. Dacă și pentru tine somnul a devenit neodihnitor, iată care ar putea fi motivele principale pentru care se întâmplă acest lucru.

Amenajarea defectuoasă a dormitorului

Un spațiu liniștitor și bine amenajat se poate transforma într-o cameră potrivită pentru odihnă, însă nu poți ști întotdeauna care sunt cele mai bune idei de amenajare a dormitorului. Specialiștii ne sugerează ca în dormitor să avem o atmosferă de liniște, de organizare, însă de multe ori, mai ales viața la apartament nu ne oferă liniștea dorită.

La nivel de amenajare, ar trebui ca pereții să fie izolați, să ai un sistem de încălzire în pardoseală și o pardoseală de calitate. Mobilierul ar trebui să fie minimalist, organizat și cât mai specific, fără elemente care să încarce camera.

Prea multă lumină în dormitor

Deși perdelele și jaluzelele ni se par elegante și reprezintă un mod bun de a bloca lumina naturală, mai ales dimineața și pe parcursul zilei, în realitate pentru un somn odihnitor ar trebui să dispui la ferestre draperii care să filtreze total lumina. Nu trebuie să te temi că nu vei beneficia de lumină naturală. Alege un sistem de tip cortină pentru draperiile tale și lasă camera să fie inundată de lumină, dar asta după ce te trezești.

Este recomandat să folosești draperii cât mai închise la culoare pentru a putea bloca total razele soarelui, astfel încât somnul tău să nu fie perturbat de nicio rază de soare care ar încerca să se strecoare în camera ta.

Culoarea aleasă pentru zugrăveală 

Pentru dormitor este nevoie să folosești culori cât mai liniștitoare, potrivite stării de relaxare de dinainte de somn. Spre deosebire de alte zone ale camerei, cel mai potrivit ar fi să optezi pentru nuanțe de bleu, verde deschis, bej sau alb și să eviți culorile tari precum violet, portocaliu sau negru, pentru că acestea îți vor induce o stare de agitație. 

Se pare că și culorile influențează starea noastră în momentul pregătirii pentru starea de odihnă și de cele mai multe ori culorile tari induc insomnii sau pur și simplu un somn slab din punct de vedere calitativ.

Un pat nepotrivit și o saltea de slabă calitate

Patul este substratul pe care îți găsești liniștea, așa că acest obiect trebuie ales cu cea mai mare grijă. Ar trebui să optezi pentru un pat de dimensiuni potrivite, care să acopere necesitatea corpului tău de a beneficia de confort. În același timp, salteaua este foarte importantă, deoarece ea asigură calitatea somnului, prin stabilirea poziției în pat. O saltea prea moale te va face să îți găsești cu greu o poziție confortabilă, în vreme ce o saltea prea tare s-ar putea să te deranjeze, mai ales la nivelul coloanei vertebrale.

Somiera este și ea un suport important, deoarece ea este substratul pe care va sprijini salteaua, astfel încât rezistența și stabilitatea ei să fie asigurate. 

 

Un somn care nu reușește să îți aducă odihnă să va reflecta și în starea de sănătate, pentru că de cele mai multe ori ne trezim irascibili, obosiți, lipsiți de vlagă, întrebându-ne de ce se întâmplă acest lucru. Ai grijă de sănătatea ta alegând ideile potrivite de amenajare a dormitorului, punând accent pe toate caracteristicile de confort pe care ți le poți oferi. 

Ce sunt talismanele si ce semnifica cele mai populare simboluri?

Articolul precedent

Cum alegi mărimea potrivită pentru pantofii cu toc

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle