AcasăTehnologieTop gadget-uri utile pentru explorarea Metaverse-ului

Top gadget-uri utile pentru explorarea Metaverse-ului

Publicat pe

Articole

Dupa ce a topit Europa, valul de caldura se deplaseaza inspre Groenlanda. Ce urmeaza

Valul de canicula care a dus la depasirea recordurilor de temperatura in multe locuri din Europa, in aceasta saptamana, se deplaseaza inspre Groenlanda, unde va topi miliarde de tone de gheata, spun oamenii de stiinta.Venit din Africa de Nord, acesta a adus la Paris...

Metaverse – mulți-universul virtual și industria gadget-urilor viitorului!

Metaverse, universul virtual cu lumi 3D, reprezintă următorul pas în evoluția internetului, fiind locul în care tărâmurile digitale și reale își vor da întâlnire la scară globală în anii următori. Ideea lansată și susținută de către branduri de renume precum Facebook, Microsoft, Lenovo, Dell, Acer, Roblox, HP, Vâlve, Activision Blizzard, Nvidia, Epic Game și multe altele se conturează din ce în ce mai bine în fiecare zi.

Oamenii se pot distra încă de pe acum în lumile virtuale Decentraland, de exemplu, unde pot să joace la cazinourile care oferă bonus fără depunere și alte bonificații, pot socializa, își pot face cumpărături în magazine exclusiviste de la Gucci sau Nike sau pot încerca simulatoarele de distracție precum parcul tematic Disney. Desigur, pentru a accesa lumile din Metaverse este nevoie de un echipament VR/AR/XR, care să permită explorarea multi-universului în cele mai bune condiții.

Cât de mult va influența Metaverse-ul industria gadget-urilor VR/AR/XR și piețele conexe?

Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) și Extended Reality (XR) sunt tehnologiile care le oferă oamenilor posibilitatea de a “păși” în Metaverse indiferent de locația reală din care se conectează. În 2020, piața Metaverse era cotată la 487, 7 miliarde de dolari, iar până în 2024, își va dubla valoarea, până la 783, 3 miliarde de dolari.

Această creștere se va datora producătorilor de software pentru jocurile din Metaverse, serviciilor oferite și a veniturilor obținute din publicitate. Industria jocurilor VR/AR se cifra la 274, 9 miliarde de dolari în 2020, iar pentru 2024 se preconizează o creștere de până la 412, 9 miliarde de dolari.

Astfel, 40, 6 miliarde de dolari vor proveni din vânzarea de hardware VR/AR, 77, 8 miliarde de dolari din jocuri, iar 53, 7 miliarde de dolari din publicitatea plasată în aceste jocuri. Mare parte din sumă va fi obținută din serviciile și software-ul pentru Metaverse – aproximativ 250, 5 miliarde de dolari.

Grație tehnologiile și echipamentelor VR/AR/XR evenimentele sociale și publicitatea plasată pe rețelele de social media din Metaverse va atinge încasări de aproape 200 de miliarde de dolari în 2024. Pentru 2022 se așteaptă livrarea a peste 14, 94 de milioane de dispozitive VR/AR, iar în 2023, numărul acestora va ajunge la 68, 8 milioane de unități livrate în întreaga lume.

Piața XR se cifra la aproape 25, 84 miliarde de dolari în 2020, la 31 de miliarde de dolari în 2021, iar până în 2024 va atinge valoarea de peste 300 de miliarde de dolari. Pentru 2022 se estimează că numărul utilizatorilor de dispozitive mobile bazate pe tehnologia AR va ajunge la 1, 1 miliarde. De asemenea, până în 2024, numărul persoanelor care vor folosi gadget-uri dotate cu tehnologie AR la nivel global va atinge pragul de 1, 7 miliarde de utilizatori.

Care sunt gadget-urile cele mai utile pentru explorarea lumilor din Metaverse?

Primul lucru care se gândește majoritatea oamenilor că este necesar pentru a explora Metaverse-ul este un set de ochelari VR/AR. În acest moment, pe piață există câteva echipamente din această categorie care merită atenția utilizatorilor:

·      Oculus Quest 2 – este un set VR oferit de către Facebook, care include atât cască virtuală, cât și controllerele tactile. Dispozitivul este dotat cu un procesor Snapdragon RX2, dispune de 6GB RAM și un spațiu de stocare 64/256 GB, iar rezoluția afișajului este de 1832×1920 per ochi.

·      Valve Index – acest gadget de la Valve dispune de o rată a cadrelor de 80/90/120/144 Hz, senzori de urmărire Steam VR 2.0, două camere de 960×960 de pixeli și un display de 1440×1600 per ochi.

·      HP Reverb G2 – este un echipament VR care dispune de un ecran dual LCD 7. 34 cm, dotat cu tehnologia Pulse Backlight, are o rezoluție de 2160 x 2160 per ochi, rată de refresh de 90 Hz și are senzori HP Reverb G2 inside/out.

·      HTC Vive Pro 2 – unul dintre gadget-urile de referință de pe piață, acest echipament are o rezoluție a afișajului de 2448 x 2448 per ochi, o rată de refresh de 90/120 Hz, sistem de urmărire a controllerului SteamVR Tracking 2.0 și oferă o perspectivă a câmpului vizual de peste 120 de grade.

·      HTC Vive Focus 3 – este un dispozitiv cu ecran dual LCD 2.88”, rezoluție a afișajului de 2448 x 2448 per ochi, rată de refresh de 90 Hz, spațiu de stocare de 128 GB, memorie RAM 8 GB și un procesor Qualcomm Snapdragon XR 2.

Acestor echipamente li se mai adaugă mănușile tactile (Reality Gloves sau Flexible Skins), senzorii de mână AR, încălțămintea inteligentă – Cyber Shoes, costumele speciale (TeslaSuit) sau televizoarele cu NFT-uri. Iar în acest moment, HTC se pregătește de lansarea unui smartphone cu opțiune integrată de accesare a Metaverse-ului. Pas cu pas, platforma cu multi-lumi de 800 de miliarde de dolari, Metaverse, este gata să devină parte a existenței noastre de zi cu zi.

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...