Diverse

Tot ce trebuie să ştie părinţii înainte de înscrierea copilului la Școala Româno-Finlandeză

0

Înscrierea copilului la Școala Româno-Finlandeză este una din cele mai bune decizii pe care le poate lua părintele. Școala SEVA funcționează la Ploiești din anul 2019, fiind un proiect educațional de succes prin definiție, un proiect dinamic, energetic, inspirat de copii, cu vitalitatea și robustețea necesară pentru a inspira sufletele tinere.  În cadrul școlii, profesorii sunt mai mult decât dascăli, sunt prieteni și mentori.

Educația secolului XXI și înscrierea copilului la Școala Româno-Finlandeză

Educația secolului 21 ar trebui să nu mai fie atât de rigidă ca în trecut, să pună mai mult accent pe nevoile copiilor de a dezvolta competențele și aptitudinile care să îi ajute să creeze propriul drum în viață în această varietate de culturi și provocări pe care le întâlnesc zi de zi. De aceea, Școala româno-finlandeză își propune să lase copiii să iasă zilnic în aer liber să înțeleagă și să respecte natura, să fie activi din punct de vedere fizic, nu numai intelectual, încurajându-i să aibă o stare generală de bine.

Valorile fundamentale ale școlii româno-finlandeze include respectarea unicității fiecărui copil, care este diferit și valoros, colaborarea cu părinții și cu copiii pentru a crește ca ființe umane într-o societate modernă, respectarea drepturilor copiilor la libera exprimare pentru a fi înțeleși în felul în care reușesc ei să comunice, precum și inspirarea unui stil de viață sănătos și sustenabil. Accentul în educația din această școală este pus pe învățare.

Hrana copilului în Școala Româno-Finlandeză

Copilul înscris la Școala Româno-Finlandeză va mânca aici micul dejun, o gustare de fructe, prânzul și o altă gustare înainte de plecare, furnizate în sistem catering – se au în vedere anumite alergii sau probleme de sănătate.

De asemenea, părinții sunt obligați să anunțe în scris dacă copilul este alergic și să poarte o discuție acasă cu prichindelul pentru a-i aduce la cunoștință faptul că mestecatul gumei nu este permis, cum nu este permisă nici oferirea de dulciuri copiilor în cadrul SEVA.

Îmbrăcămintea și încălțămintea copilului înscris la Școala Româno-Finlandeză

Pentru început, copilul înscris la Școala Româno-Finlandeză are nevoie de un săculeț în care trebuie să se regăsească un schimb complet de haine curate și comode, chiloței, șosete, tricou, pantaloni, precum și încălțăminte ușor de încălțat pentru interior sau șosete antiderapante, pijamale și un recipient cu capac pentru apă.

Copii înscriși la școala SEVA au nevoie pe perioada caldă de cremă pentru protecția solară, crema anti căpușe, pălărie și șapcă, dar și tricouri de schimb, pantaloni și rochițe de schimb și încălțăminte lejeră de tip sandale, balerini sau pantofi sport.

Pentru vremea ploioasă, în schimb, copilul va avea nevoie de o căciulă impermeabilă, mănuși impermeabile, șosete de schimb, tricou, pantaloni lejeri, o salopetă impermeabilă și cizme de cauciuc.

Relația părinte – profesor în cadrul SEVA

În Școala Româno-Finlandeză se pune accent pe o bună cooperare între profesori și părinți pentru ca prichindelul să se adapteze foarte bine la programul de lucru și să se dezvolte în mod armonios. Orice nemulțumire a părintelui trebuie discutată direct cu profesorul implicat pentru a-i cere sprijinul sau ajutorul oricărei persoane din echipa SEVA pe care părintele o consideră aptă de acest lucru. Atât părinții cât și profesorii vor evita conflictele, situațiile în stare critică și se vor înțelege foarte bine pentru bunăstarea copilului.

 

Avantajele folosirii unei prese pentru balotat PET-uri şi provocările acestei alegeri

Articolul precedent

Când este necesară prezentarea la şedinţele de terapie în familie şi cum se pot dovedi acestea utile?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse