National

Toti oamenii presedintelui. Ai presedintelui OMV

0

In data de 23 iulie 2004, Romania si-a cedat catre firma austriaca OMV cea mai mare bogatie pe care o detinea la acea data: compania nationala de petrol si gaze PETROM.

Citeste toate textele scrise de Petrisor Peiu pentru Ziare.com

Operatiunea respectiva a fost imediat secretizata, desi privea, repet, cea mai mare bogatie a natiunii noastre de atunci si cea mai mare si mai importanta firma din tara, una dintre cele mai mari firme din regiunea central si est-europeana.

Privatizarea respectiva s-a facut sub atenta supraveghere a unor „consultanti” condusi de catre angajatii bancii Credit Suisse First Boston: azerul Vadim Benyatov si cehul Michal Susak, incadrati de catre celebrul „spion” bulgar Stamen Stancev (toti trei dovediti vinovati).

Credit Suisse First Boston a ajuns sa castige statutul de consultant al acestei privatizari in urma unei manevre scandaloase de descalificare a Bank of America, care a castigat, de fapt, licit…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Dupa o lupta de durata cu ostilitatea politica, bursa de la Bucuresti a fost promovata. Ce inseamna pentru finantarea economiei

Previous article

Revolut vrea sa angajeze 3.500 de persoane pana vara viitoare

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National