Tehnologie

Traim intr-o lume a supravegherii constante – Microfoane spion

0

Secolul 21 digital a venit cu lucruri utile, deoarece viata a devenit mai usoara, iar tehnologiile electronice au devenit o parte integranta a acestuia. Cu toate acestea, iti dai seama cu usurinta ca, odata cu progresul tehnologiei, viata ta personala poate deveni cu usurinta publica si, desigur, fara stirea ta. Si de ce nu ai profita de microfoane spion pentru a afla ce ascunde partenerul tau, cu cine se intalneste, despre ce vorbeste etc.? 

Microfoanele spion wireless moderne au fost dezvoltate cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, care iti permit sa creezi un dispozitiv comparabil in dimensiune, cu un buton mic. Cu toate acestea, o dimensiune atat de mica nu afecteaza functionalitatea camerei. Dispozitivele sunt utilizate pe scara larga in afaceri, cat si acasa. 

Ce este un microfon spion?

Microfonul spion este un dispozitiv mic pentru inregistrarea anumitor informatii si este deghizat in aparate de uz casnic si decoratiuni pentru casa. Astfel de dispozitive moderne au devenit inlocuitori demni pentru dispozitivele mari, care sunt de domeniul trecutului. Mini-dispozitivele de inregistrare se potrivesc cu usurinta in palma, ceea ce iti permite sa le transporti confortabil si fara probleme, daca este cazul. Microfoanele spion pot fi folosite in multe domenii, in principal pentru uz personal.

Microfoanele spion pot fi folosite pentru a asculta ce vorbesc subordonatii la locul de munca, fara a crea tensiune in echipa si a reduce eficacitatea acestuia. De asemenea iti permite sa asculti cum se comporta bona cu copilul tau. 

Cu microfoane spion poti inregistra convorbirea la intalniri confidentiale importante, ceea ce face posibila inregistrarea progresului negocierilor si a detaliilor conversatiei; inregistrarea prelegerilor, seminariilor, conferintelor de presa, pentru ca ulterior sa te familiarizezi in detaliu cu materiale importante; inregistrarea evenimentelor din timpul unei investigatii jurnalistice ascunse etc. 

Microfoane spion – Caracteristici

Caracteristica principala a microfoanelor spion este capacitatea de a le folosi discret. Datorita dimensiunilor reduse pot fi camuflate sub nasture, butoni, brosa sau alt accesoriu, piesa vestimentara si interior. In acest fel, este usor sa utilizezi principalul avantaj al dispozitivului si sa efectuezi inregistrarea sub acoperire a evenimentelor si persoanelor importante. 

Aceste dispozitive functioneaza cu o cartela SIM care este introdusa in ele. Sunt probabil cele mai comune dispozitive de interceptare si pot transmite informatii acustice catre un numar prestabilit, folosind reteaua GSM. 

Ele pot fi controlate de la distanta, prin comenzi SMS sau preprogramate de pe computer. De obicei aceste dispozitive sunt autonome, adica, utilizeaza baterii cu litiu. Pot fi si cu alimentare nelimitata daca sunt conectate la instalatia electrica din incaperea in care se afla.

Dispozitive de interceptare Bluetooth pot sunt extrem de mici, in functie de faptul ca au baterie sau sunt conectate la o alta sursa de alimentare, cum ar fi reteaua. Daca un astfel de dispozitiv nu foloseste o baterie externa, poate masura 1 x 1 x 0,5 cm. Aceste dispozitive sunt extrem de greu de detectat si functioneaza de obicei, cu o inalta frecventa. 

Despre sindromul de tunel carpian

Articolul precedent

Când este indicat să schimbi furnizorul de energie electrică?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Tehnologie