Sanatate

Tratamente stomatologice foarte populare in randul copiilor

0

Cariile sunt unele dintre cele mai des intalnite probleme dentare in cazul copiilor, acestea reprezentand si principala cauza pentru care acestia ajung in cabinetul mediului stomatolog. Cu toate acestea, parintii nu ar trebui sa ignore importanta pe care o au consulatiile periodice cu rol preventiv. In acest fel nu numai ca cei mici se obisnuiesc cu cabinetul stomatologic, dar pot fi identificate afectiuni dentare inca din stadiu incipient, facand asfel tratarea acestora mai usoara si mai rapida. 

De asemenea, in functie de problemele dentare identificate de medicul dentist si de nevoile pe care le poate avea copilul, specialistul poate recomanda anumite tratamente. Unele dintre cele mai des efectuate proceduri specifice serviciilor de stomatologie copii sunt:  

Plombarea cariilor

Cariile apar ca urmare a consumului unei cantitati mari de dulciuri, precum si din cauza unei igiene dentare precare. Netratate la timp, acestea pot evolua, afectand pulpa dentara, ceea ce va cauza aparitia durerii, caz in care vizita la stomatolog este imperativa. Exista multe produse disponibile pentru umplerea cariilor, cum ar fi compozitul, o pastă alba pe care stomatologul o intareste cu o lumina albastra.

Sigilarea santurilor dentare 

Aceasta procedura stomatologica presupune acoperirea santurilor de deasupra molarilor permanenti cu o rasina care protejeaza dintele impotriva cariilor. Tratamentul poate fi facut la scurt timp dupa eruptia dintilor permanenti. Igiena dentara trebuie sa fie insa efectuata in continuare, la fel de eficient. 

Devitalizarea 

Devitalizarea presupune indepartarea nervului unui dinte atunci cand acesta este foarte deteriorat, fie ca este vorba de un dinte temporar (dinte de lapte) sau de un dinte permanent (dinte definitiv). In cazul unui dinte fragil, exista sansa ca acesta sa se rupa, situatie in care va fi nevoie si de o coroana dentara.  

Coroana pentru dintele de lapte 

Indiferent de motivul pentru care un dinte este deteriorat si nu mai poate fi salvat – carii avansate, fracturi dentare – solutia prin care medicul dentist ii poate reda integritatea dentara micului pacient este prin intermediul unei coroane dentare. 

Extractia 

Extractia dentara presupune indepartarea (sub anestezie) a unui dinte temporar sau a unui dinte permanent daca acesta este prea deteriorat. Aceasta este insa o procedura la care se apeleaza ca la o ultima solutie. 

Care sunt riscurile unui implant dentar?

Articolul precedent

Avantajele expunerii la lumina soarelui și a petrecerii timpului în natură

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Sanatate